23 квітня 2015 | Фоміна Віра

Квіти – чарівна сила рідної Землі

Image040 Саме таку назву мав позакласний захід, підготовлений учнями 6-А класу у рамках тижня екологічного виховання. Метою заходу було спонукання дітей до пізнавальної діяльності про рослинний світ рідного краю, оспіваного в піснях, легендах, міфах і повір’ях.

У світ краси полинемо сьогодні,

Бо де квітки – там океан краси

Зануримось в країну квіткової безодні,

Де чути подих їх та голоси.

У кожної людини є улюблена квітка. У когось троянда, у іншого тюльпан чи гіацинт. Часто з квітками пов’язані приємні спогади чи події.

Сторінки-блоки заходу знайомили учнів з квітами-символами - Кравченко Ксенія, улюбленими квітами різних народів - Білостоцький Дмитро. Поетичну сторінку відпрацьовували Баєв Андрій, Крупська Анна, Кожан Тетяна, Джога Ростислав.

Зінченко Анастасія запропонувала учням у поетичних рядках визначити художні засоби, використані поетами.

Я чую зозулі кування,

Берізок тремтливих зітхання,

Тонкі білокорі сестриці

Сплели свої віти в косиці.

Стружко Анна, учениця 6-Б класу запропонувала написати сенкан співзвучний з темою.

Блок «Мистецтв» представлений Шевчук Марією вразив інформацією та підготовленою презентацією про українську художницю Катерину Білокур.

Горицька Вероніка майстерно висвітлила блок «Українознавство», познайомивши з творами Василя Симоненка, Т.Г.Шевченка, М.Стельмаха, В.Сосюри, у творах яких змальовано нев’янучу красу квітів.

Міфи і легенди про квіти озвучили Маначин Даша, Скляр Дмитро, Руденко Денис, Борисюк Андрій, Кучинський Валентин, Козін Амір.

Використання квітів у народній медицині, заспокійливу, протимікробну дії висвітлив Бондарчук Василь.

Як легко квіти потоптати,

Як важко виростити їх,

Щоб кольорами, святом стали

Для кожного із нас.

 Цапенко А.І., учитель біології


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.