25 квітня 2015 | Фоміна Віра

На Чорнобиль журавлі летіли

Image042 Image044 Image043

Чорнобиль... Гірка сторінка історії нашої держави, адже в ній місто дасть ім’я одній з найбільших техногенних катастроф людства.

Саме цій темі учні 8-Б і 9-Б класів присвятили відкриту виховну годину «На Чорнобиль журавлі летіли», адже 26 квітня 1986 року почався відлік чорнобильської катастрофи, яка вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди.

Коли всі стали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської АЕС несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум’я. Першими в бій з бідою пішли 28 пожежних Чорнобиля. Вони першими прийняли найжорстокіший удар на четвертому блоці станції... Сьогодні їх називають «шеренгою №1...». Ніхто з цієї шеренги не здригнувся, не відступив перед лицем неймовірної катастрофи.

Протягом останніх років 32 ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС, представники нашого регіону пішли з життя, 177 земляків стали інвалідами.

Але все ж таки світ урятовано, і саме це найкращий пам’ятник тим, хто загинув. Давайте вшановувати їхню пам’ять, адже вони, ліквідатори, не зганьбили народ, а були гідними його. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин...

Плієва Марія, учениця 8-Б класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.