28 квітня 2015 | Фоміна Віра

Дії у разі повідомлення про евакуацію

Image051

Повідомлення про евакуацію може надійти не тільки у випадку виявлення вибухового при­строю та ліквідації наслідків скоєного теро­ристичного акту, але й у разі пожежі, стихійного лиха та інших небезпек.

Перед повідомленням про порядок та початок евакуації буде подано звуковий сигнал «Увага, всім!» - переривисте звучання електросирен. Почувши цей сигнал, необхідно увімкнути гучномовці радіомов­лення, телевізори та вислухати повідомлення.

Отримавши повідомлення від представників влади або правоохоронних органів про початок евакуації, дотримуйтесь спокою і чітко виконуйте їхні команди.

Кожній сім’ї необхідно мати готовий і упако­ваний набір предметів першої необхідності. Він може суттєво допомогти виживанню в разі екстре­ної евакуації або забезпечити виживання сім’ї, як­що лихо застало її в будинку.

Можливо, він ніколи не знадобиться вашій ро­дині, але краще бути готовим до будь-яких не­сподіванок. Для пакування речей скористайтеся сумками на «блискавках», найкраще водонепро­никними. Комплект повинен бути максимально компактним, щоб його легко можна було захопити з собою.

Зразковий набір речей, які можуть за­безпечити виживання, щонайменше протя­гом 72 годин:

  1. Засоби особистого захисту: протигази з до­датковими фільтрами, дитячі протигази, киснева маска, респіратори.
  2. Аптечка, в якій повинні бути: анальгін, гіпо­термічний (охолоджуючий) пакет, сульфацил натрію, джгут для зупинки кровотечі, бинт стериль­ний, травматична пов’язка, лейкопластир бактери­цидний, серветки для зупинення крові, розчин брильянтового зеленого, лейкопластир, бинт елас елас­тичний трубчастий, вата, нітрогліцерин, валідол, пристрій для проведення штучного дихання, роз­чин аміаку, вугілля активоване, корвалол, ножиці.
  3. Зневоднена суха їжа.
  4. Мультивітаміни.
  5. Котелок.
  6. Запас води.
  7. Туалетне приладдя.
  8. Бензинова і газова запальнички, а також не­промокальні сірники.
  9. 9 Два ліхтаря з додатковими батарейками і лампочками.
  10. Міцна довга мотузка.
  11. Два ножі (з викидним і звичайним лезами).
  12. Комплект столового приладдя.
  13. 13 Набір інструментів.
  14. Намет.
  15. Радіо.
  16. Дощовики, брезентовий костюм, нижня білизна, шкарпетки, капелюхи, сонцезахисні оку­ляри, рукавички, високі чоботи (краще, гумові).
  17. Свічки.
  18. Голки, нитки.
  19. Гачки для рибного лову і волосінь.
  20. Сухе паливо.

Покидаючи квартиру, виконайте такі дії:

  • Візьміть особисті документи, гроші та цін­ності.
  • Вимкніть електрику, воду і газ.
  • Обов’язково закрийте вікна та вхідні двері на замок - це захистить квартиру від можливого про­никнення мародерів.
  • Візьміть упакований набір предметів першої необхідності.
  • Дітям дошкільного віку вкладіть у кишеню або пришийте до одягу записку, де зазначається прізвище, ім’я та по-батькові дитини та батьків і до­машня адреса.
  • Обов’язково візьміть із собою засоби індиві­дуального захисту (протигази, респіратори, марле­ві пов’язки).
  • Надайте допомогу в евакуації літнім і тяжко хворим людям.

Не допускайте паніки, істерик і поспіху. При­міщення покидайте організовано. Повертайтеся в покинуте приміщення тільки після дозволу відпові­дальних осіб.

Пам’ятайте, що від узгодженості і чіткості ваших дій залежатиме життя і здоров’я багатьох людей.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.