4 червня 2015 | Фоміна Віра

Військовий вишкіл

Image112 Image114 Image116Упродовж літнього оздоровлення старшокласники школи №1 не тільки працюють у трудових загонах і відпочивають, а й здобувають нові знання та навички.
Зазначимо, що на початку квітня у Смілі почав діяти військово-патріотичний навчальний табір, головна мета якого - навчання цивільного населення тактичній медицині. Для підготовки місцевих інструкторів раніше були запрошені представники «білих беретів», які і провели необхідні тренінги. Координатор військового-патріотичного навчального табору - Віктор Овчаренко, підприємець, волонтер.
4 червня на запрошення Віктора Степановича учні 10 класу та учасники шкільного військово-патріотичного загону «Варта» (8-А,8-Б) провели навчальні заняття по тактичній підготовці та тактичній медицині на території табору.
Програма вишколу - дати учням достатньо знань, щоб вижити на першому етапі участі в бойових діях, допоки не з'явиться власний досвід, популяризація дисципліни «Захист Вітчизни». Вона включає в себе фізичну, теоретичну та практичну бойову підготовки та цивільний захист населення.
Учні із задоволенням провели розминку, подолали «Полосу перешкод», долали переправи, вправлялись у стрільбі з автомата, пістолета, гвинтівки. Також провели навчальний бій. Невід'ємною складовою були заняття по тактичній медицині. Майже на рівних із хлопцями вправлялись і наші дівчата.

Image113 Image115 Image117 Image119 Image120
Знання, які здобули учні під час військового вишколу, безумовно, стануть їм у нагоді. Про це наголошували по завершенню учасники тренувань, дякуючи Овчаренку В.С., його сину Овчаренку В..
«Миру без перемоги не буде. А перемир'я черевате невиправданими жертвами. Тому разом і до перемоги. Слава Україні!». Саме такими словами завершив насичений тренувальний день Віктор Степанович.
Сподіваємось, що ця зустріч не остання. Декілька старшокласників записались до військово –патріотичного навчального табору на інструктажі. Для бажаючих вони проводяться щоп’ятниці з 17.00 та у суботу з 10.00.

С.І.Палієва, заступник директора з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.