21 лютого 2016 | Фоміна Віра

Салам, бача

IMG_20160215_082656Життя людини ... Воно таке не тривале відносно Всесвіту. Але скільки різних подій відбувається упродовж життя кожного з нас.

Чи можна передбачити майбутнє? Чи можна позбавити наступні покоління невдач, бід, страшних випробовувань?

Можна, якщо спробувати зупинити біду, прийти на допомогу.

Статистика свідчить, що кожні дві хвилини в світі відбуваються військові дії. На території нашої країни більше року йде війна за власну територію. А колись давно, тоді ще молоді наші рідні, брати, батьки сьогоднішніх учнів, брали участь в афганській війні.

10 років, з 1979 по 1989 рік, на прохання уряду Афганістану контингент радянських військ вів війну з афганськими талібами. на батьківщину повертались хлопці з нагородами на грудях, пораненнями, сивиною на скронях, летіли повідомлення про загибель воїнів та літаки з «грузом 200».

15 лютого 1989 року та війна закінчилась. Серед багатьох наших земляків, хто проливав свою кров у горах Афгану, був і наш учитель трудового навчання Щербак Сергій Володимирович.

У понеділок, 15 лютого, учні 9 – А класу привітали свого учителя-афганця і прикордонника з річницею важливої події. Вони з вдячністю відвідали урок мужності, на якому учитель ділився спогадами, розповідав цікаві історичні факти, наголошував на важливості дружби, та патріотизмі. Діти прониклись фронтовим братерством колишніх афганців, їх багаторічною дружбою.

А наступного дня учні 5 – 11 класів відвідали концерт групи «Дозор», учасниками якої є члени спілки воїнів-афганців та прикордонники.

«Салам, бача» - розпочали вони свій концерт словами, яким вітаються побратими. Вражені живим звуком інструментів, красивими голосами виконавців, блиском їх нагород на грудях, школярі відчули силу військової дружби, тугу за загиблими, тривогу за майбутнє та радість від зустрічі.

                                                                          Голова профспілкового комітету, учитель трудового навчання,

Фоміна Н.Е.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.