1 квітня 2016 | Фоміна Віра

Смілянські рятувальники провели школярам екскурсію пожежною частиною

001Одним з найбільшим дієвих методів в усіх навчальних закладах є екскурсії до пожежно-рятувальних підрозділів. Така екскурсія учнів Смілянської загальноосвітньої школи №1 до місцевої пожежно-рятувальної частини відбулась 31 березня.

Про це повідомили в управлінні ДСНС України у Черкаській області.

Екскурсія яка була одним із заходів в рамках дня безпеки життєдіяльності розпочиналася із невеликої інтелектуальної розминки в музейній кімнаті підрозділу. Також дітей вчили, як слід поводитися під час відпочинку на природі та у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Для школярів найцікавішою виявилася практична частина, коли вогнеборці продемонстрували дітям збір і виїзд по тривозі. Спостерігаючи за тим, як впевнено працюють рятувальники із пожежно-технічним обладнанням молодь могла на власні очі уявити як насправді виглядає робота рятувальників під час проведення аварійно-рятувальних робіт.

Діти посиділи в кабіні пожежного автомобіля, роздивилися пожежні рукави, інструмент та обладнання яке знаходиться на озброєнні рятувальників, приміряли бойовий одяг вогнеборців. Побачили побут рятувальників, місця відпочинку, їдальню та спортивний майданчик.

Спілкуючись із радіотелефоністом на пункті зв’язку частини діти дізналися як відбувається прийом викликів, які основні данні потрібні фахівцям ДСНС аби швидко та оперативно відреагувати на тривожний дзвінок.

Також рятувальники запропонували дітям навчитися користуватись порошковим вогнегасником. Після кількох спроб усі переконалися, – це до снаги кожному з них, а отже, у випадку пожежі школярі вже зможуть використати набуте знання!

Також усі учасники екскурсії отримали від рятувальників яскраві листівки в яких додатково було викладено основні правила з безпеки життєдіяльності.

За матеріалами сайту http://www.smilamedia.org.ua

002


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.