17 квітня 2016 | Фоміна Віра

Весняний тиждень Добра – 2016

Наша Перша – партнер Громадсько Активних Шкіл (ГАШ). "Весняний тиждень Добра” - це щорічна громадська та освітня компанія, яка є складовою частиною стратегії розвитку та реалізації волонтерського руху. Вона організується та проводиться з метою підвищення громадської активності та мобілізації ресурсів для вирішення різноманітних суспільних та соціальних проблем; налагодження та зміцнення партнерської взаємодії між волонтерами, волонтерськими організаціями, центрами.  Міжнародні стандарти якості діяльності громадсько-активної школи є ключовим елементом створення сильної та ефективної позиції школи як громадсько-активної.  Саме тому, акція  «Весняний тиждень Добра – 2016» у нашій школі розроблена на основі міжнародних стандартів якості діяльності громадсько-активної школи.

Розпочався тиждень Добра інформаційними вісниками в 1-11 класах на тему «У світі добра і краси». На шкільних лінійках учні отримали інформацію про діяльність волонтерського загону «Турбота» (голова Кривошея А.) і переглянули відео «Доброта».

Вперше цього року у школі пройшла акція «Обійми для друга», яку організували учні 11 класу (відповідальна Бритик Є.). Отримавши кольоровий купон, учні школи мали можливість обійняти будь-яку людину у школі. Учні 1-4 класів створили «Сонечко доброти», а учні 5-11 класів – « Дерево доброти», де змогли розповісти про свої добрі справи. Виховні години на тему «Краса людини в її діянні» пройшли в 1-11 класах. Як і щороку,  розпочалась участь у весняному проекті «Парад квітів біля школи». Колектив школи брав участь у фестивалі творчості «Мистецький дивокрай Черкащини». Дев’ятикласники зустрічались і воїнами АТО.

Також у ці дні розпочалась благодійна акція «Від серця до серця» (відповідальні Линник С.В., Кривошея А.), яка триватиме до 24 квітня. Наступного тижня заплановані заходи щодо акції «Чисте місто»   та «Ветеран живе поруч».

Тиждень добрих справ закінчився, але не може закінчитися саме добро, бо дарувати його іншим — велике щастя. Саме це усвідомлюють у Смілянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1.

С.І.Палієва, заступник директора

з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.