10 травня 2016 | Фоміна Віра

Пам’ятаємо. Перемагаємо

Image417 Image418Серед усіх визначних подій світової історії, Другій світовій війні об’єктивно належить особливе й, напевне, одне з визначальних місць, що зумовлено низкою вагомих чинників. Насамперед, ця війна виявилася найбільшим в історії людської цивілізації соціальним катаклізмом – за масштабами розмаху та наслідків, колосальністю спричинених жертв, заподіяних руйнувань і матеріальних втрат вона не має аналогів у світовій історії. По-друге, вона належить до тих доленосних подій, результати і наслідки яких на багато десятиліть наперед визначили майбутнє країн і народів світу, стали відправним пунктом і поштовхом до велетенських континентальних геополітичних змін. По-третє, жодна інша історична подія не залишила такої глибокої рани у пам’яті переважної більшості народів планети і душах людських, як Друга світова війна – війна небувалих масштабів, що розколола світ не тільки просторово-територіально, а й у часі. Родини, яких торкнулося воєнне лихоліття, зберігають свої рахунки з нею і в наступних поколіннях.

Традиційно у травні педагогічний та учнівський колективи школи проводять Вахту Пам’яті. Лінійкою пам’яті, хвилиною мовчання та флешмобом «Голуб миру» вшанували учні 1-10 класів День пам’яті та примирення та 71-у річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Учні 4-х класів провели мітинг-реквієм та поклали квіти на братських могилах по вул. Федорова. Волонтери школи провели акцію «Дні добрих справ» і відвідали ветеранів війни, які проживають у мікрорайоні школи. У шкільній бібліотеці було організовано виставку літератури «Подвиг не має забуття». Також колектив школи взяв участь у міських заходах.

Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна.

Україна обрала європейський шлях розвитку, що передбачає і прийняття європейських моральних і культурних цінностей, у тому числі у вшануванні пам’яті про жертв воєн і конфліктів. Європейський підхід – це передусім вшанування пам’яті усіх жертв війни для недопущення подібних трагедій у майбутньому.

                                                             С.І.Палієва,

                                      заступник директора

з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.