12 вересня 2016 | Фоміна Віра

Правила безпеки на залізниці

9c7geqvme70У рамках тижня безпеки життєдіяльності  заступник начальника станції ім.Т.Г.Шевченка, Маслюк Андрій Іванович, навідався до нашої школи, щоб попередити травматизм на залізничних коліях.

Тему для розгляду обрано недаремно. Адже основними причинами дитячого травматизму на об’єктах залізничного транспорту є недотримання підлітками правил безпеки на залізничному транспорті, зокрема: переходять залізничну колію у недозволених місцях, залазять на дахи вагонів, приводять в непридатність світлофори, кидають каміння у пасажирські поїзди. Останнім часом значно збільшилася кількість аварій на залізниці, внаслідок чого залізничний транспорт, а також залізничні колії, переїзди, посадочні платформи визнано зонами підвищеної небезпеки.

Поради

щодо небезпек на залізничному транспорті

  1. Залізничні колії можна переходити тільки у відповідних місцях, перед переходом колії необхідно впевнитись у відсутності потяга, а вже потім переходити.
  2. Під час проходження потяга без зупинки не можна стояти ближче ніж на 2 метри від краю платформи. Підходити до вагону тільки після повної зупинки.
  3. При русі вздовж залізничної колії не дозволяється підходити ближче ніж 5 метрів до крайньої рейки.
  4. На електрифікованих ділянках залізничної колії не піднімайтесь на опори, не торкайтеся спуску, який відходить від опори до рейок, також дротів, що лежать на землі.
  5. Забороняється бігати по платформі вокзалу вздовж потяга, що прибуває чи відправляється.

Пам’ятайте, що залізниця – це дуже корисний транспорт, але відноситись до якої потрібно з повагою, виконуючи правила безпеки.

tuzwmzbuz-e


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.