19 січня 2017 | Фоміна Віра

Профілактика правопорушень у дії

18 січня учні 9-х класів мали нагоду зустрітися із працівником поліції, яка у рамках Дня профілактики правопорушень вела із учнями розмову на тему: «Адміністративна і кримінальна відповідальність».

Із розповіді працівника поліції школярі дізналися, що найпоширеніші адміністративні порушення, які зустрічаються у Смілі – це паління тютюнових виробів у громадських місцях, розпивання алкогольних напоїв, а також зберігання наркотичних засобів (до 1 г). За кожне адміністративне  порушення неповнолітнім виписується офіційне попередження та складається протокол, який зберігається у поліції. Якщо за рік на неповнолітнього складено більше 2-ох протоколів – дитина ставиться на облік, і потім перебуває під пильним наглядом поліції.

На жаль, діти також чинять правопорушення, за які передбачено кримінальну відповідальність. Серед неповнолітніх найбільш розповсюдженою практикою є крадіжка.

Під час спілкування була піднята ще й тема насильства, яку не можливо оминути увагою у дитячому колективі. Дев’ятикласники переглянули відео про всі види насильств та їх ознаки.

Ця зустріч дала нам багато цінної інформації, яка належить до такої, що не хочеться застосовувати на практиці, але без якої життя не можливе. Адже, незнання законів не звільняє від відповідальності.

А.Бершацька, учениця 9-А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.