11 жовтня 2017 | Бондаренко Вадим

Мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Т.Шевченка

    Щорічно у престижному Конкурсі беруть участь учні 5- 11-х класів загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, студентів та курсантів вищих навчальних закладів усіх рівнів акредитації, а також молоді люди з різних куточків світу.

У нашому навчальному закладі було проведено інформаційний вісник «Мовно-літературний конкурс ім..Т.Г.Шевченка крокує по планеті», під час шкільної лінійки перед учнями виступили переможці конкурсу «Тарасовими шляхами» Марунич К., Горицька В., Корнейчук А., Шевчук М., учителі-учасники конкурсу «Чи знаєш ти Т.Шевченка?» Макушенко В.О., Сорочинська С.К. 11 вересня відбувся І етап мовно-літературного конкурсу ім.Т.Шевченка, у якому узяли участь 54 учні.

Осіннє багряне та жовто-золоте листя за вікном, а у класі – тепло від усмішок на учнівських обличчях і водночас урочисто: з портрета, прибраного вишитим рушником на нас суворо дивиться Великий Кобзар. У школі – свято: традиційно у жовтні стартує І етап мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка започатковано у вересні 2010 року Указом Президента України.

Його мета – піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління, заохочення учнів та студентів до вивчення рідної мови, підвищення рівня загальної мовної культури і вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка.

Конкурс відзначається високою активністю серед дітей та юнацтва, проходить піднесено й урочисто. Сьогодні ми зібралися в нашій світлиці, щоб вклонитися великому українському Пророкові. Він став для України заповітною думою, її безсмертною піснею, молитвою. Ось і сьогодні звучали щирі слова любові до Поета у виконанні учнів:

Ми є нащадки славного Тараса.

Його терни торкнулись й наших тіл.

Народ возвести в націю — не в расу

Огненним словом велетень хотів.

Встеляймо кручу пам’яті щоденно

Освяченими вітами верби.

Держава наша буде суверенна,

Коли з колін піднімуться раби.

Його надії нашими хай стануть

Його поезії ввіллються в нашу кров.

І злоба й ненависть, неначе лід, розтануть,

І ручаями задзвенить любов!

Міжнародний Конкурс формує майбутню плеяду літературних митців – молодих письменників, журналістів. Талановита молодь, яка досягає високих успіхів в інтелектуальних змаганнях всеукраїнського рівня, отримує підтримку з боку держави. Відповідно до Указу Президента України щорічно 39-ти переможцям Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка призначаються стипендії глави держави.

 

Україна багата патріотами та талановитою молоддю.
Поповнюймо ряди талановитої молоді Черкащини, України!

Сорочинська С.К., учитель української мови та літератури,

Бершацька Анастасія, учениця 10 класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.