27 листопада 2017 | Фоміна Віра

Обласний семінар-хепінінг «Рік Японії в Україні»

З метою активізації двостороннього співробітництва, зміцнення зв'язків між Україною та Японією, для укріплення стосунків між державами у економічному та політичному секторі 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №1/2017). Тому 23 листопада 2017 року у Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників для учителів зарубіжної літератури проведено семінар-хепініг, присвячений японській культурі і, зокрема, літературі.

Приємно відзначити, що розпочався цей захід з виступу вчителя зарубіжної літератури нашої школи Т.М.Скубенко, яка познайомила присутніх з особливостями культури Країни Вранішнього Сонця, японськими національними святами, звернула увагу присутніх, що саме в день проведення заходу, 23 листопада, у Японії відзначають День подяки за працю. Тетяна Миколаївна говорила також про творчість японського письменника Р. Акутаґави та лауреата Нобелівської премії – 2017 з літератури К. Ісігуро – британського письменника японського походження.

Яскравою прикрасою хепінінгу став виступ наших старшокласниць Бершацької А., Кривошеї А., Капітан Р., Чуменко А., які перевтілились у японських красунь, представили дивовижні танці (і навіть з елементами бойових мистецтв), вразили присутніх декламуванням віршів японською мовою. Також для вчителів було проведено майстер-клас з виготовлення поробки-оріґамі, яка може стати цікавим елементом ігри на уроці.

Сподіваємось, що виступи нашого вчителя та учнів залишились приємним спогадом для всіх учителів зарубіжної літератури, які цього дня завітали до Черкас.

Т. О. Орловська, практичний психолог школи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.