3 грудня 2017 | Фоміна Віра

Гра «Природниче асорті»

Природа не втратила для нас своєї величезної цінності  як невичерпне джерело здоров’я, радості, любові до життя і духовного багатства кожної людини

В.О.Сухомлинський

   Це висловлювання  ще раз підтвердило свою актуальність під час проведення  гри « Природниче асорті» для учнів 6 -7 класів. Учасники  команд «Ботаніки на Титаніку»  та «Лісовички»  зуміли проявити свою ерудицію, кмітливість, креативність при виконанні завдань.

Гра складалась з чотирьох турів.

Тур «По материках і океанах» був присвячений географії. Переглянувши  буктрейлер «Робінзон Крузо», учням необхідно було визначити  на карті о. Крузо за географічними  координатами, здійснити віртуальну подорож від м. Йорк до острова, щоб швидше  врятувати потерпілого. Їм це вдалося.

Не сумували і глядачі, які за числами називали  географічні об’єкти, подивились цікавий  відеоролик про природні стихії.

    Тур «Далі – далі» пов’язаний з біологією. Учасникам кожної команди пропонувалось дати  відповідь на 16 запитань, які розкривали особливості життєдіяльності рослин і тварин  України та світу, їх значення в природі та житті людини. Привернуло увагу учнів цікаве відео про рослини.

       Тур «Чорний ящик» заінтригував всіх учнів. Кожна команда отримала  конверт з підказками про те, що може знаходиться в одному з ящиків. Для глядачів також був приготовлений конверт з підказками. Вони дуже швидко відгадали, що в ящику знаходить насіння соняшника,  а учасникам команд прийшлось поміркувати…  В одному  ящику були яблука, а іншому – лаврове листя. Відеоролик розкрив деякі секрети з життя тварин.

В турі «Хімічний елемент»  учням пропонувалось визначити хімічні  елементи  з таблиці Менделєєва  за допомогою загадок, ребусів, віршів, малюнків, шарад. Прийшлось використати спостережливість, логіку, знання з інших предметів. Кожній вірній відповіді учасники раділи.

Пісні, у виконанні шкільних артистів,  створили в залі атмосферу справжнього свята та  підняли настрій всіх присутніх.

Учасники команд отримали солодкі подарунки.

Саме нестандартний підхід, дух змагання,емоційний стан  сприяють розвитку активності та творчості учнів.

                                                              Л. І. Подрушняк, вчитель географії


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.