4 грудня 2017 | Бондаренко Вадим

Найбільший урок у світі триває!

Реалізація проекту "Найбільший урок у світі" у Нашій Першій вже в самому розпалі.

  • Що таке «Найбільший урок у світі»?

Це -  спільний освітній проект, спрямований на підтримку Глобальних цілей для досягнення сталого розвитку, проголошених Організацією  Об’єднаних Націй. Цей проект є живим свідченням важливості  Глобальної цілі,  девізом якої є: «Співпраця заради досягнення цілей». Волонтерами цього проекту у школі є вчителі Демиденко Н.В. та Палієва С.І.
- Хто є учасником проекту?

Наша Перша є  однією з 500 шкіл України, які приєднається до цієї глобальної акції. Так, ще більше школярів та молодих людей у різних куточках України дізнаються про нові цілі та завдання сталого розвитку, які Організація Об'єднаних Націй планує досягти до 2030 року. Реалізація проекту здійснюється через уроки Сталого розвитку та виховні години для учнів 5-10 класів.

  • Що зроблено?

В рамках проекту були проведені  уроки різної тематики. Кожна тема - це одна з 17 глобальних цілей сталого розвитку. Так  у 5- 6 класах проведено уроки на тему : «Питна вода для всіх», на якому учні визначали причини забруднення води, знаходили і розповідали про нерівність у доступі до чистої води у світі. Учасники уроків-тренінгів висловлювали думки про наслідки вживання брудної води.

Для учнів 7-х класів було проведено уроки «Освіта може змінювати світ», з якого учні дізнались, що не всі люди мають рівний доступ до освіти, і зрозуміли, що освіта, дійсно, може змінювати світ.

З учнями 8- х класів проведено уроки на тему: « Глобальні цілі сталого розвитку». Учні  дискутували щодо проблем,  з якими найбільше
стикається населення нашої країни та світу, задумалися над майбутнім планети, спробували висловити думки про альтернативні джерела енергії та нові джерела сировини для збереження ресурсів світу.
В 9-10 класах уроки  «Спільна робота заради досягнення цілей» та «Сила миру» дали можливість учням задуматися над силою слова «Мир». Групи учнів презентували  всесвітньо відомих людей, активістів, що виступають за мир у світі та на різних континентах. Старшокласники  зробили висновок, що мир – це спокій, тиша, радість, гармонія, безпека.

На цьому «Найбільший урок у світі» не закінчився, проект триває. Ми впевнені, що такі уроки дають можливість замислитись дорослим і дітям про майбутнє нашої планети, передивитися власні погляди, визначити інші пріоритети в житті.

Дякуємо UNICEF Ukraine за можливість стати волонтерами проекту та надані матеріали.

                                            Демиденко Н.В., Палієва С.І., волонтери проекту

                                                                                          «Найбільший урок у світі»,

                                                             тренери проекту освіта для Сталого розвитку

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.