16 січня 2018 | Бондаренко Вадим

Відкриваємо для себе Київ

Нарешті настав 2018 рік і початок цього року вже приніс нам радість і багато приємних емоцій .

10 січня група учнів 9-А, 10 та 8-Б класів відвідали столицю країни, древнє місто Київ -  красиве і величне.

Маршрут літературно-історичної екскурсії розпочався  від Володимирського собору, який вразив нас своєю величчю, багатством внутрішнього оздоблення, спокоєм і затишком. На уроках історії вивчали про Золоті ворота і Софіївський собор, Михайлівський собор і Майдан Незалежності. А тепер мали змогу побачити ці пам’ятки і пам’ятники-  свідки історичних подій, візитівку столиці України.

На Софіївській площі височить Головна ялинка країни, прикрашена новорічними гірляндами. Тут  велика кількість фотозон, а  маленькі хатки –бутіки із сувенірами і гарячим чаєм та духмяною смачною кавою додають святково-урочистого колориту і викликають позитивні емоції .

Для себе ми відкрили і історію Київського театру опери та балету, зацікавила розповідь про Лесю Українку, на честь якої названо бульвар, про Булгакова. Ми  сфотографувалися із улюбленими персонажами кінофільму і одноіменної п’єси М.Старицького “За двома зайцями “ -  з  Пронею Прокопівною  та Голохвастовим.

Не залишила нас байдужими розповідь про події на Майдані Незалежності під час революції Гідності. І ми вшанували пам’ять героїв Небесної сотні (зокрема, і нашого земляка Юрія Пасхаліна).

Та найвеселішим етапом  екскурсії була поїздка до ВДНГ. “ Зимова країна “- це головний парк зимових розваг  України, де більше 20 святкових локацій створили казковий настрій . Кілометри сяючих гірлянд, святкова ялинка, фотозона , розважальні заходи, “Корпорація подарунків” – все це чекало на нас.  Яскраві враження залишилися від катання на катку. Велика площа льодяного покриття, яка зближує людей. Всі допомагали піднятися, якщо ти впав, навчали кататися, якщо не умієш. У той час ми ще більше здружилися.

І ось час перебування у Києві закінчився. Втомленими очима із вікна автобуса ми милувалися прекрасними вечірніми картинами і краєвидами. Всі були задоволені та щасливі. Додому везли не тільки сувеніри, а і багаті на емоції та прекрасні спогади від екскурсії.

М.Шевчук, К.Кравченко, учениці 9-А класу,

Л.Л.Ткаченко  - учитель української мови та літератури


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.