15 червня 2018 | Фоміна Віра

Підсумки літнього таборування загону “Джура”

  Ви замислювались над тим, що в житті вам подобається і що ви любите? Вам подобається те, чим ви займаєтесь, люди, які вас оточують? Я отримую задоволення від життя, а найбільше від роботи в команді та досягнення цілей. Ці два компоненти поєднує в собі гра, яка об’єднала всю Україну.

Вперше з Всеукраїнською військово-патріотичною грою «Сокіл»(«Джура») я познайомилась у 2015 році, де була консультантом шкільної команди. Гра проводилась уперше і носила дещо формальний характер. Підготовлених інструкторів було занадто мало для того, щоб могли пояснити всі етапи гри та їх проходження. Тоді було мало що зрозуміло, однак єдина ідея згуртованості та братерства об'єднала нас усіх.

Йшов час, ніхто не залишився байдужим. В Нашій Першій був сформований рій «Варта». Учні проходять підготовку в тахих сферах:

  • «Основи муштрового вишколу». Це є головною формою навчання і виховання учасників. Його метою є поглибити знання учасників щодо елементів ладу, обов’язків та порядку дій козака перед шикуванням.
  • «Основи надання першої домедичної допомоги». Включає в себе теоретичний та практичний етапи та транспортування потерпілого.
  • «Інтелектуальна вікторина «Відун». Питання з історії України від часів Київської Русі до сьогодення.

Самі змагання проходять в перші дні травня. Під час літнього оздоровлення діє загін «Джура», де всі охочі можуть перевірити себе: позмагатись в силових видах спорту, перевірити свою витримку та витривалість і, найголовніше, дізнатися більше про традиції нашого народу.

Протягом усього літнього таборування учні мали змогу перевірити себе в спритності, витривалості, міткості та креативності. План роботи був складений відповідно плану підготовки до юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»). Робота загону протікала не тільки в підготовці до муштрового впоряду та таборування, але й у вивченні історії рідного краю. Відвідали братські могили загиблих жителів Сміли та Білозір’я.

Навчитись любити Батьківщину не можливо, але можливо виховати в собі високий рівень відповідальності, організованості та самодисципліни, поринути в історичне минуле та духовні цінності українського народу, оволодіти навичками виживання та надання першої допомоги в екстрених ситуаціях. Все це та багато іншого ми вивчаємо не лише під час підготовки до змагань, але й в загоні «Джура» під час літнього таборування.

P.S.  Емоції та почуття роблять з сірого листа життя кольорову картину. Любіть, відчувайте, живіть...

Керівник загону «Джура» Орловська Т.О.

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.