10 листопада 2018 | Бондаренко Вадим

Солов’їна, барвінкова, рідна українська мова…

Моя прекрасна українська мово,

Найкраща пісне в стоголоссі трав.

Кохане слово, наше рідне слово,

Яке колись Шевченко покохав.

Мова – надбання предків, наше багатство, державна перлина. « У кого рідна мова, в того й душа здорова», - каже народне прислів’я. Саме завдяки мові ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. За допомогою мови ми бережемо свою історію, передаємо нащадкам неоціненні скарби минулого і сучасного.  Ми отримали у спадок сучасну українську літературну мову, багату, розвинену, гнучку.

В Україні рідна  мова функціонує як національна мова держави, нею розмовляють ті, хто любить свою Вітчизну і гордиться її історією, хто не уявляє себе без причетності до свого великого волелюбного народу.

Рідна мова світом  визнана однією із наймилозвучніших. Тисячі українських пісень чарують серця людей своєю красою і неповторністю.

В рамках тижня української мови в Нашій першій проходять різні заходи, які спонукають учнів до творчості, розвивають та збагачують і розширюють кругозір дітей.

У початковій школі учні 4 – В класу організували, підготували та провели шкільну лінійку на тему «Солов’їна, барвінкова, рідна українська мова», де мали змогу донести красу та багатство рідної мови для  учнів  початкової   школи. Школярі майстерно розіграли  сценку, прочитати вірші, заспівали  пісню «Калинова мова …», розповіли гуморески. Веселовська Кіра та Бондаренко Анна майстерно виконали танець «Україна…», який викликав позитивні емоції та прекрасний настрій.

Вивчайте, любіть свою мову,

Як світлу Вітчизну любіть,

Як стягів красу світанкову,

Як рідного неба блакить.

                                                                                                                                                                  Учні 4 – В класу

 


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.