12 листопада 2018 | Фоміна Віра

Мова – мелодія душі

Мова – найважливіший засіб спілкування. Життя без неї уявити неможливо, це найбільше і найдорожче добро кожного народу. Ще із сивої давнини, від Кирила і Мефодія, від Нестора-літописця впродовж багатьох років розвивалося, розцвітало рідне слово.

До дня української писемності у 7-х класах була проведена виховна година на тему «Мова – мелодія душі», в ході якої учні ознайомились із легендою про українську мову та пісню, брали участь в українознавчій вікторині. Виставку література представила на заході бібліотекар школи Білей Л.О.

Слово – це найтонший різець, здатний доторкнутися до найніжнішої рисочки людського характеру. Вміти користуватися ним – велике мистецтво. Словом можна створити красу душі, а можна й спотворити її. Майстерно виконали семикласники інсценізацію «Розмова у потязі»(7-Б), «На дискотеці»(7-В), «Кухлик» (7-А). Окрасою заходу стали пісні «Батьківська мова» (7-В) та «Україна» (7-А).

Що є найцінніше в житті кожної людини? Рідна мати, рідна земля, рідна мова. У рідному слові початок усіх початків людського буття. Пам'ятаймо завжди про це, бережімо, плекаймо, збагачуймо, примножуймо красу рідної мови. Людина, яка забула свою мову, не живе, а існує.

                                                                         Прес-центр 7-х класів


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.