16 грудня 2019 | Фоміна Віра

Українські вечорниці

З–поміж найбільших зимових свят чи не найвеселішим та найочікуванішим був день Андрія, 13 грудня, коли, за українським звичаєм,  молодь збиралася в одній хаті на так званих «великих» вечорницях, влаштовуючи там усілякі забави.

Учні  4 –А класу школи №1 також не залишились осторонь цього дійства. 13 грудня в навчальному закладі було проведено вечір відпочинку “Вечорниці на Андрія”, який був організований вчителем початкових класів Горбатовой О.Ю. Захід потішив чудовою організацією: піснями, віршами, театралізованими сценками. Цікаві найрізноманітніші гадання об’єднали усіх присутніх

Незмінним атрибутом вечорниць стали смачні вареники, калита, неперевершені костюми. А хіба ж є вечорниці без співу і танцю? Пісня за піснею, красуні-дівчата, дзвінкоголосі хлопці – усе злилося в неперевершене видовище!

Хочеться подякувати учням, які подарували справжнє свято. Адже саме завдяки таким заходам відроджуються українські традиції, звичаї та міцніє зв’язок поколінь.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.