26 листопада 2020 | Фоміна Віра

Ніде нехай такого більш не буде!

...Ніде нехай такого більш не буде!
Хай день новий життя несе нове.
Вклонімось низько сонцю й хлібу, люди!
В достатку Україна хай живе!

Голодомор в Україні 1932-1933 рр. – це злочин проти українського народу, який знекровив та спустошив нашу землю, забрав мільйони життів безневинних дітей України.

Українському народові, що упродовж століть виборював свою незалежність і сьогодні, нарешті, здобув її, випало на долю подолати шлях неймовірних смертоносних потрясінь, тяжких випробувань; докласти надлюдських зусиль у протистоянні навалам і пошестям, віковому уярмленню і визиску, духовному гнобленню і, навіть, фізичному знищенню.

Однак, народ наш вистояв, не розтанув і не розчинився в морі народів, як то не раз мало місце в історії людства. Україна і світ вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932 – 1933 років. Мільйони загиблих, тисячі ненароджених, понівечені людські долі, виснажена душа українського народу – це безпрецедентний злочин у світовій історії. Маштаб цієї трагедії важко осягнути і неможливо зрозуміти. Ім’я їй – Голодомор. Її суть – геноцид. 28 листопада запали свічку в пам'ять про невинно убієнних.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.