28 липня 2023 | Фоміна Віра

День Української Державності

День Української Державності було запроваджено 24 серпня, під час святкування 30-ї річниці Незалежності України. Його встановили указом президента Володимира Зеленського, підписаним під час урочистостей. Це свято співпало з двома іншими — Днем хрещення Київської Русі-України та днем пам’яті святого князя Володимира Великого.
День української державності має протистояти фейковому образу, який просуває російська федерація. Оскільки в системі дезінформації москви українці нібито не є окремим народом, а складовою частиною "триєдиного російського народу".
Учні Нашої Першої долучилися до святкування . Під час онлайн-зустрічі діти з’ясували й історію такого дня у календарі українців, і вірші про Україну розповідали, і піснею Батьківщину прославляли, розгадували кросворди, брали участь у вікторинах.
Нині у школі працює Zero Waste Camp Kinds «GREEN SHCOOL», учасники якого відвідали музей «Історія школи», ознайомилися із тематичною виставкою «Випускники школи – захисники Вітчизни» та низько вклонилися пам’яті випускників школи, які загинули, відстоюючи волю, незалежність і державність України. А потім, відповідно до програми кемпу створили своєрідну карту Батьківщини, використовуючи вторинну сировину.

Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.