23 грудня 2021 | Фоміна Віра

Найсучасніші та найпопулярніші професії в Україні

Вибір професії – найважливіший крок у житті людини. Ні для кого не секрет, що сьогодні ринок праці переживає період  глобальних змін: комп’ютерні технології, штучний інтелект, нанотехнології, розвиток віртуальної реальності та генної інженерії…Багато спеціальностей витісняються сучасними технологіями, праця людини максимально автоматизується.

Сфера IT

Пандемія показала, наскільки потрібні людству продукти, створювані it-компаніями. Крім коштів для зв'язку і віддаленої роботи, всілякі сервіси доставки, онлайн-розваги та ігри стали невід'ємною частиною життя навіть тих, хто раніше не проводив час за гаджетами.

Весь світ прагне до цифровізації, тому грамотні інженери і програмісти ще  довго залишатимуться цінними на ринку праці.

Фахівці з продажу

Хороші "менеджери з продажу" цінуються в усі часи: саме вони є тим локомотивом, який рухає будь-який бізнес вперед.

Уміння презентувати продукт або послугу в кращому світлі і привести нових клієнтів у компанію - це основний обов'язок фахівців даного профілю. Часто в описі вакансій можна зустріти вимогу наявності власної клієнтської бази, тому в даній професії талант до спілкування і досвід мають велике значення.

Digital-маркетинг

Найбільш динамічно сьогодні розвивається сфера маркетингу, і особливо це стосується просування бізнесу в інтернеті. В умовах жорсткої конкуренції в онлайні, багато компаній змушені створювати свій штаб інтернет-маркетологів.

Фахівці такого профілю допомагають розвинути продукт, зробити його впізнаваним, збільшити продажі.

Дизайнери

Дизайнер – одна з найбільш престижних і високооплачуваних професій на сьогодні. Саме ці фахівці роблять наше життя красивішим.     Поняття «дизайн» можна застосувати до будь-якого виду людської діяльності. Саме тому дана професія існує в такому розмаїтті видів: дизайнер поліграфії, фітодизайнер, дизайнер інтер'єрів, одягу тошо.

Менеджери готельно-туристичного господарства

Менеджери готельно-туристичного господарства – є однією з найбільш перспективних спеціалізацій в аспектах працевлаштування фахівців. А менеджер з туризму – це найбільш потрібна професія в готельному та туристичному бізнесі. Варто зазначити, що в нашій країні величезний потенціал розвитку туризму.

Юристи

Ця професія завжди вважалась престижною. Юрист – це професіонал, який стоїть на сторожі закону. Відмінно розбираючись у правовій документації, він захищає інтереси громадян, які звернулися до нього за допомогою.

Інформацію підготували учні 9А класу:

Власенко А., Бабич М., Степаненко С.


Роздрукувати статтю
Категорія: Профорієнтація
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.