10 листопада 2016 | Фоміна Віра

Чи можуть ужитися разом лід і полум’я? А екстраверт і інтроверт? І хто взагалі це такі?

introvert-ili-jekstravert-kto-jeto-introvert-ili_1

Іноді людина задумується про те, хто вона - інтроверт або екстраверт. Що це за поняття? Щоб розібратися, потрібно знати деякі терміни, узвичаєні в психології.

Характер людини - це сукупність вчинків, звичок і навичок. Риси його - це певні звички і конкретні навички. І саме вони диктують, як вчинити людині в даній ситуації. Але, крім сформувалися протягом життя звичок і навичок, характер можна віднести до одного з психологічних типів, які теж впливають на його вчинки. Інтроверт і екстраверт - хто це, які риси характеру їм притаманні, більш точно можуть сказати психологи.

Екстраверти - це люди, у яких всі основні події лежать у зовнішньому світі, - в основному в царині міжлюдських відносин.

Екстраверт справляє враження надто товариської людини, у нього може бути величезна кількість знайомих, і при цьому всі такі знайомства можуть бути не надто глибокими і не надто надійними.

Для людей інтровертного типу більш значним і важливим є те, що знаходиться у них всередині.

Якщо людина - інтроверт, це не означає, що вона сидить цілими днями вдома, втулившись у книгу, комп’ютер або картину, що вона малює. Така людина може бути сильно соціалізованою. Але найважливіші для неї події - це ті, що відбуваються в її внутрішньому світі. В інтровертів не буде 438 друзів в різних соціальних мережах (чи в реальному житті), це може бути два-три друга, але зате це відносини - якісні, надійні, що зберігаються іноді на все життя.

Рано чи пізно, кожна людина задається питанням: «Як дізнатися, інтроверт я або екстраверт?» І починає шукати відповіді в книгах по психології. Пройшовши безліч тестів, результати яких досить суперечливі, він остаточно втрачається в морі інформації і термінів. А адже найпростіше для початку скласти порівняльну таблицю, яка наочно покаже, інтроверт або екстраверт цей користувач. У ній слід описати всі риси свого характеру і звірити з даними, знайденими в книгах.

І неважливо, хто ти - інтроверт або екстраверт. Це не вирок. Знаючи про позитивні якості свого психологічного типу, можна їх цілеспрямовано розкрити і домогтися приголомшливого успіху на обраному терені. До того ж кожна людина, незалежно від того, інтроверт або екстраверт (хто це такі, ми вже докладно розповіли), знайомий з цими поняттями і з рисами характеру, притаманними кожному з цих типів, може чудово спілкуватися з усіма, легко знаходячи до них ключик


Роздрукувати статтю
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.