12 вересня 2017 | Бондаренко Вадим

Базовий тренінг “Молодіжний працівник”

8-10 вересня у Черкасах відбувся базовий тренінг програми “Молодіжний працівник”. Практичний психолог Нашої Першої Орловська Тетяна Олександрівна була учасником цієї програми, участь у триденному тренінгу взяли представники державних установ та громадські активісти Черкащини, які працюють із молоддю.
Організаторами тренінгу стали: Молодіжний Ресурсний Центр, Мiнiстерство молоді та спорту України, UNISEF та Державний інститут сімейної та молодіжної політики.
Тренерами були заступник директора ЧОМРЦ Володимир Панченко, представник МГО “ПЛАСТ-НСОУ” DanyilMaiorov та фахівець з соціальної роботи Смілянського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оленка Левченко.
Тренінг був реалізований в рамках програми “Молодіжний працівник” Міністерства молоді та спорту України.
Метою програми є:
– підвищити кваліфікацію молодіжних лідерів та фахівців молодіжної галузі задля ефективної розробки та реалізації обґрунтованої молодіжної політики на локальному та регіональному рівнях;
– налагодити ефективний діалог між держструктурами та громадянським суспільством;
– надати інформацію про кращі світові практики реалізації молодіжної політики.
Протягом 3-х днів учасники вивчали основи молодіжної політики, її значення для громади та компетенції, необхідні молодіжним працівникам для ефективної роботи. Учасники, що успішно закінчили навчання, отримають державні сертифікати про проходження базового тренінгу.
Програма тренінгу була насиченою та цікавою. Учасники отримали максимум практичних та теоретичних знань, масу позитивних емоцій та приємних вражень.
Реалізація Програми «Молодіжний працівник» розпочалася у 2014 році за підтримки Програми розвитку ООН України та у співпраці з Міністерством молоді та спорту України й Державним інститутом сімейної та молодіжної політики. Впровадження Програми «Молодіжний працівник» в Україні – це унікальна можливість підвищити професійний рівень представників державних службовців та громадських об’єднань, які працюють з молоддю, що сприятиме збільшенню кількості молоді, яка бере участь у формуванні молодіжної політики, та посилить на загальнодержавному рівні взаємодію державних та молодіжних громадських інституцій щодо соціального становлення молоді.


Роздрукувати статтю
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.