25 березня 2022 | Фоміна Віра

З книгою до Перемоги! Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2022

Юний друже, наприкінці березня в усіх бібліотеках країни традиційно проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. І в цей складний час для України ми віримо в Збройні Сили України і нашу Перемогу!
Потужними ліками в цей складний час може стати книга. Читання має здатність відволікати від тривоги, заспокоювати, дає можливість зануритися у вигадані світи, захистити, хоч на короткий час, від страшної реальності.
Пропоную прочитати добру та зворушливу книгу, яку написала фінська письменниця Туве Янссон у такі ж страшні воєнні часи минулого сторіччя "Країна мумі-тролів".
У 1939 році художниця Туве Янссон відчувала невимовний жах від подій, що відбувалися в Європі та Фінляндії. Вона розуміла, що наближається страшна катастрофа.
"Часом мене охоплює нескінченна безнадійність, коли я думаю про тих, кого вбивають на фронті. Хіба немає у нас усіх, фінів, німців, права жити і створювати щось своїм життям...
Аби пережити цю кризу, вона вирішила написати історію про надзвичайно щасливу сім'ю.
"Страшні роки війни примусили мене писати ці історії", – сказала вона після публікації своєї другої книги «Комета прилітає». Втеча, катастрофа и відсутність житла пов'язали перші дві книги з реальністю того часу.
Історія сім'ї мумі-тролів розкрила її уявлення про щасливе суспільство і мир в усьому світі, це вигадка, що спирається на мрії військових років і прагнення до кращого.
Читаємо і пам'ятаємо: НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!
Л.О Білей, шкільна бібліотекарка

Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.