2 жовтня 2019 | Фоміна Віра

Очікування повинні справджуватися

Розпочався новий 2019-2020 навчальний рік.

У школі заплановано чимало новацій. Зокрема, хочеться нагадати деякі з них та внести роз’яснення.

У Нашій Першій ми давно дотримуємося певних правил. Тому відміна шкільної форми не означає, що треба забути про діловий стиль одягу. Це і є можливість виховувати естетичний смак та вміння підбирати одяг відповідно до місця перебування. Ми готові впроваджувати нові форми навчання: індивідуальну, домашню,  вечірню, мережеву. Наша робота побудована таким чином, що співпраця з міжшкільним комбінатом, центром соціальних служб для молоді, керівниками гуртків та секцій, юристами,  бізнес-тренерами, митцями лише допоможуть у підвищенні рівня креативності проведення навчальних занять. Адміністрація закладу готова до співпраці з партнерами        (іншими закладами, спортивною школою, школою мистецтв, громадськими організаціями), які осучаснять шкільні уроки та нададуть їм особливої значущості.

Є деякі зміни в програмі ЗНО – 2020 з української літератури, це зокрема стосується введення або відміни ( для вивчення) деяких творів.

Нагадую, що першокласників зараховуємо за новими правилами, основним критерієм стало місце проживання дитини. У цьому навчальному році  розпочне роботу школа майбутнього першокласника «Всезнайки».

Щодо автономії школи, то ще з 2017 року заклад знаходиться на самостійному балансі, самостійно формує освітні програми, навчальні плани і вибирає методики. Учні 1 – 2 класів продовжують працювати за концепцією Нової української школи, а це нові підходи до навчання, де перевага надається ігровим методам, підтримуються партнерські стосунки між учнями, батьками та вчителями.

Змінюється час,  змінюється ставлення суспільства до школи. Але я впевнена, що 2019-2020 навчальний рік не буде винятком стосовно найголовніших питань: учнів будуть вчити висококваліфіковані педагоги, а батьки будуть турбуватися про  здоров’я,  виховання  та розвиток власних дітей.

 

Гайдай І.Б., директор школи


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.