22 червня 2022 | Фоміна Віра

Про благодійні внески

У зв’язку із введенням воєнного стану на території України, нагадуємо, що прийом благодійних внесків від фізичних і юридичних осіб відбувається виключно на добровільній основі відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2000 №1222 (із змінами) «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування» з обов’язковим оформленням відповідної документації та відображенням у бухгалтерському обліку.

Статтею 79 Закону України «Про освіту» визначено, що одним із джерел фінансування суб’єктів освітньої діяльності відповідно до законодавства можуть бути добровільні внески у вигляді коштів, матеріальних цінностей, нематеріальних активів, одержаних від підприємств, установ, організацій.

Звертаю увагу на недопустимість збору працівниками закладів освіти батьківських коштів, участь працівників закладів освіти у роботі благодійних фондів, обліку благодійних (добровільних) внесків і пожертв.

Усіх працівників закладу освіти прошу  дотримуватися вимог законодавства України з означених питань.

Батьків наших учнів прошу діяти відповідно до чинного законодавства.

 

 

Директор школи                                                                  Інна ГАЙДАЙ

 


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.