8 червня 2022 | Фоміна Віра

Магія «Зеленого чаю»

«Ти любиш зелений чай так, як люблю його я? Відчуваєш, як кожен листочок, зібраний на полях Шрі-Ланки, розгортається у гарячій воді, щоб віддати тобі свій аромат.... Як з кожним ковтком на кінчику язика залишається терпкий присмак. І ти вже не можеш зупинитися...Так само з віршами. Вони залишають післясмак. Тут зібрано найкращі, найароматніші. Вони неодмінно розгорнуться всередині твоєї гарячої душі. Приємного чаювання...»

Вікторія Пожар

 

Поезія… Вона зачаровує, надихає, зваблює.. Особливо, якщо творчий ароматний напій приготувала талановита  молода поетеса, журналістка, випускниця Нашої Першої Вікторія Пожар. 8 червня вона запросила усіх поціновувачів мистецтва слова на поетичну зустріч, де презентувала збірку віршів «Зелений чай». У її творах звучали нотки філософських роздумів, любовної лірики, езотерики та навіть іронії. Здавалося, що слова авторки були звернуті особисто до кожного з присутніх. Вони чесні, відверті, адже, за словами самої письменниці, поетичні образи взяті з життя, з тих людей, які були і є поруч.

На сцені Малої зали МБК пройшла справжня моновистава. Авторка читала вірші, ділилася з глядачами спогадами, серед яких найяскравішими були, звичайно, шкільні. Слова подяки прозвучали на адресу педагогів нашої школи, які і в цей відповідальний та важливий момент життя поруч та підтримали свою випускницю.

На святі поезії проводився збір благодійних внесків, за які будуть придбані книги та розвивальні ігри для дітей-переселенців. Учителі нашої школи також активно долучилися до цієї акції.

Сьогодні ми переживаємо нелегкі часи. І кожен веде боротьбу на своєму фронті та допомагає, чим може. Саме у єдності наша сила. Наша сила у добрі, а «добра не буває багато», як зазначила авторка. Завершила свою зустріч зі слухачами вона зворушливими віршами про сьогодення: те, що переживають українці, та віру у нашу перемогу. А у фіналі Вікторія виконала власну пісню з символічною назвою – «Жива». Адже живе і буде жити наша Україна, наш народ і наша творчість.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.