22 листопада 2018 | Бондаренко Вадим

Онлайн-зустріч з партнерами

Вже декілька років поспіль наша школа реалізує міжшкільний проект «Об’єднаймо школи» зі школою партнером з міста Яремче.  За цей час було організовано шість он-лайн зустрічей, один он-лайн проект, обмін учнями , два довготривалих  проекти. Для партнерів ці заходи - можливість долучитись до позитивних перетворень у суспільстві та спосіб продемонструвати свою соціальну відповідальність. , взаєморозуміння та підтримку, розвиток учнівського самоврядування, різного спрямування життєвих компетентностей .

21 лютого на базі Яремчанської загальноосвітньої школи було організовано семінар – практикум для вчителів початкових класів та керівників щодо реалізації стандартів Нової Української Школи, адміністрація нашої школи спільно з вчителями перших класів долучилася до даного заходу в он-лайн режимі. Зустріч була теплою, налаштованою на співпрацю та обмін досвідом.

Радо усіх учасників онлайн-діалогу зі школою партнером з м.Яремче привітала директор Нашої Першої Гайдай Інна Борисівна і повідомила про те, що у закладі ми намагаємося досягти спільної мети – це виховати щасливу і успішну дитину. Учителі початкових класів ділилися своїм досвідом щодо роботи з першокласниками відповідно до нового Державного стандарту початкової освіти. Гречана Ольга Михайлівна розповіла як відбувається адаптація учнів до навчання, ознайомила з навчальними осередками, які розміщені в кожному класі відповідно до потреб дітей та показала, що кожен день для першокласників розпочинається з ранкової зустрічі, під час якої учні вчаться висловлювати свої думки, уважно слухати інших, відповідати на запитання.  Круковська Людмила Василівна розкрила питання щодо участі дітей в організації освітнього середовища. На основі запитів учнів учитель добирає навчальний матеріал до  уроків та разом з вихованцями створює стіну слів і оформлює куточок щоденних новин.  Кравченко Світлана Анатоліївна довела, що сучасний учитель дослухається до думки дітей та прагне бути їхнім другом. Баштан Наталія Василівна наголосила на тому, що головною метою школи є навчити дитину та показати їй, як використовувати знання на практиці. Ефективність освітнього процесу буде досягнута за умови партнерської взаємодії усіх учасників освітнього процесу: батьків, учнів, учителів.

Наприкінці зустрічі учасники он-лайн  діалогу обмінялися враженнями, вітаннями, планами на майбутнє. Вже на початку грудня Наша Перша буде зустрічати делегацію з міста Яремче в рамках міжшкільного проекту «Скарби українського народу».


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.