24 лютого 2021 | Фоміна Віра

У кожного свій Еверест знань

Розум – це не тільки знання, але й вміння застосовувати знання у діяльності
Аристотель

Наші діти сьогодні – це те майбутнє, яке вже стукає у двері. І ми маємо навчитися їх розуміти та приймати світ таким, яким він є.
Ви ніколи не замислювались про те, яким буде світ через якихось десять років? Дивлячись як стрімко розвивається людство, важко передбачити, чи не так? Та саме в цьому світі наші діти житимуть та будуватимуть кар’єру. Чи здатна сучасна школа підготувати їх до цього? Відповіддю може стати STEM освіта.
Саме STEM освіті, формуванню ключових кометентностей було присвячене відкрите засідання на тему «Математичний Еверест» кафедри математично– природничого циклу, на яке запросили весь педагогічний колектив. Цим засіданням завершувався місяць творчості та педагогічної майстерності у Нашій Першій.
Зрозуміло, що для формування ключових компетентностей необхідно вибрати таку технологію навчання, при якій учні більшу частину часу працюють самостійно, вчаться планувати, організовувати, контролювати та оцінювати свою навчальну діяльність та діяльність в цілому.
Що запам'ятовується найкраще? Те, що зроблено своїми руками! Тож експерименти та моделювання – найефективніший спосіб навчання школярів.
Присутні дослідили залежність довжини кола і його діаметра (консультант Величко О.О.), ознайомились із онлайн симуляціями (консультант Палієва С.І.), виготовили прилади із вторинної сировини (консультанти Демиденко Н.В., Бойко С.М., Фоміна В.О., Подрушняк Л.І.), створили рекламу (консультанти Видиш М.О., Волошин В.О., Доброштан Л.М.) , взяли участь у мозковому штурмі «Сучасний учитель». А на завершення вчителі хімії Дубовик В.О. і Тарасенко М.В. продемонстрували феєрверк сумішей під назвою «Це ми – колектив Нашої Першої!». І дійсно, ще раз було доведено, що наш колектив креативний, відповідальний, активний, талановитий. І, взагалі, суперовий!


Роздрукувати статтю
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.