22 травня 2017 | Бондаренко Вадим

Обдарованість року – 2017

 

19 травня у школі було започатковано нову прекрасну традицію – відбувся урочистий захід «Обдарованість року - 2017». Це свято Інтелекту, Гордості й Таланту, свято мрій, які перетворилися у досягнення. Це дійство, під час якого вшанували найкращих акторів і поетів, спортсменів та ерудитів, співаків і лідерів, які назавжди залишать слід у школі, у дружньому колі однодумців.

Тут було все: і вітання, і квіти, і оплески, і феєрверк емоцій. Звісно, першою до мікрофона підійшла директор школи І.Б.Гайдай. Вона запевнила присутніх, що ті учні, прізвища яких прозвучать, вже стали справжньою окрасою та гордістю Нашої Першої. Саме на них слід рівнятися та прагнути до власних перемог.

Саме ж нагородження стало найбільш хвилюючою частиною свята. За доброю традицією воно відбувалося за номінаціями. Першими визначали «Ерудита року». Ерудиція – глибокі знання в певній галузі науки  чи в багатьох галузях, широка обізнаність, начитаність. І всі ці риси притаманні номінантам на отримання цього почесного звання. Ними стали А.Бершацька (9-А клас), В.Тищенко (11-Бкалс) та М.Плієва (10 клас). Ведучі, вміло витримавши інтригу, оголосили переможця – А.Бершацька (9-А клас).

Наступними для нагородження приготувалися учні  у категорії «Золотий голос року». Цьогоріч претендентами на вручення відзнаки стали М.Філіпова (11-Б клас), А.Роздобудько (11-Б клас) та А.Ткаченко (8-А клас). А найбільшу любов слухачів отримала все ж М.Філіпова (11-Б клас) та у відповідь порадувала своїх шанувальників прекрасною піснею.

Танець – хвилюючий і найпрекрасніший вид мистецтва, бо не тільки відображає життя, а ще й виховує, вчить культури поведінки, розвиває почуття ритму, піднімає настрій. Тож, наступна номінація «Танцюрист року»: А.Доненко (5-В клас), І.Плаксюк (1-А клас) та Д.Курбатова (11-Б клас). Цього разу кращою у хореографії виявилася випускниця Д.Курбатова (11-Б клас).

Продовжуючи тему творчості у всіх його проявах, ведучі оголосили номінантів на звання «Актор року»: С.Трач (2-А клас), В.Бабич (8-Б клас), М.Василенко (4-А клас). Мельпомена цього разу свою прихильність проявила до М.Василенко (4-А клас)

Школа дає можливість кожному розкрити свої здібності і таланти. Тут зростає майбутня еліта нашої держави: художники, композитори, драматурги, поети і письменники. У номінації «Поет року» заявлені 3 справжні майстри пера – переможці цьогорічних міських та обласних поетичних конкурсів В.Тищенко (11-А клас), К.Марунич (6-А клас), В.Горицька (8-А клас). Нагороду одержала знову випускниця В.Тищенко (11-А клас), яка порадувала присутніх своїм влучним словом.

Учні школи живуть цікавим, насиченим життям. Їм підвладні не тільки вершини науки. Вони гідно проявляють себе і в підкоренні олімпійських висот. Тож, наступна номінація – «Спортивна гордість року». Особливість даної номінації в тому, що у ній є дві категорії: перша – краща спортивна команда, а друга –кращий спортсмен школи.

Номінантами серед команд на звання «Спортивна гордість року» стали

1.Переможці міських змагань з міні-футболу «Шкіряний м’яч» на приз Івана Петряка в молодшій категорії: капітан команди К.Мартиненко (5-В клас).

  1. Переможці міських та зональних змагань з баскетболу серед дівчат: капітан С.Коваленко (10 клас).
  2. Переможці міських та зональних змагань з баскетболу серед хлопців: капітан Д.Пірієв (10 клас).

Тріумфаторами знову було названо дівчат, і С.Коваленко одержала нагороду за свою команду.

Претендентами ж на нагороду «Спортсмен року» стали: О.Гноєва (8-В клас), Д.Пірієв (10 клас) та В.Стеценко (10 клас). Цього разу джентльмени поступилися місцем єдиній дівчині О.Гноєвій (8-В клас), яка і стала кращою у своїй номінації.

У Нашій Першій зростає креативна молодь, яка вплете у національний вінок цвіт свого таланту. «Талант року» - так називалася наступна номінація. Цього разу переможцем стала – А.Чуменко (10 клас), яка номінувалася разом із Я.Тимошенко (6-А клас) та А.Прокоф’євим (9-А клас).

«Талант року» наздогнав «Лідер року» - сильна вольова людина, особистість. Номінантами стали А.Кривошея (9-А клас), Д.Музика (10 клас), В.Бражник (11- А клас). Та найбільш впевнені лідерські якості проявила саме А.Кривошея (9-А клас).

Важливою для школи також стала номінація «Активіст року». У ній представлені ті, хто не побоялися стати біля штурвалу шкільного корабля, щоб вести його вперед до нових звершень. Високе звання отримала Д.Запара (10 клас), поділившись радістю із колегами А.Бершацькою (9-А клас) та А.Люлькою (11-А клас).

Це свято можна назвати по-справжньому особливим. «Обдарованість року» - це звання, яке учні заслужили своєю працею, перш за все, над собою. Наша Перша пишається своїми вихованцями, які стали її окрасою та радістю. А ще для них буде виділена окрема сторінка в оновленому щоденнику на наступний навчальний рік. Тож, їхні імена стануть мотивацією для успіху інших. Ще раз вітаємо найдостойніших!

 

А.С.Третяк, учитель української мови та літератури


Роздрукувати статтю
Категорія: Наша творчість
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.