14 листопада 2016 | Фоміна Віра

Наші футболісти стали кращими у змаганнях із футболу

img_7484Змагання «Шкіряний м’яч» вже стали традиційними. А тому щороку юні футболісти очікують моменту, коли зможуть показати свої вміння в улюбленому спорті на повну силу. Цього разутурнір проходив на призи Івана Петряка – нашого земляка, молодого, але дуже перспективного футболіста, який є членом збірної України із футболу.Вихованці першої школи, що належать до молодшої вікової групи, змагалися із достойними суперниками і вийшли до фіналу. Після хвилюючих та напружених матчів, після неспокою та сумнівів команда шестикласників одержала нагороду у вигляді почесного третього місця. Ось імена бронзових призерів: В. Проценко, Д. Поліщук, О. Секмедин, К. Коваленко  (учні 6-Б класу), Є. Силка, Д. Гаркавий, Д. Галич, Н. Стеблина, Д. Бондаренко, Д. Лісанов, І. Грищенко, А. Голдовський, Е. Шмігель(учні 6-А класу).

А їхні молодші колеги змогли завоювати золото! У фінальній грі футболісти зустрілися із командою 7 школи та перевершили їх. Свої медалі одержали Я. Мироненко, О. Азаров (представники 4-Б), О. Кучер, К. Мартиненко, Д. Ткаченко, А. Шинкарюк, А. Трофімов (5-В клас), М. Чапля, М. Гахун, А. Козій (5-А клас), В. Зарецький, Д. Корнієнко, А. Коваленко (5-Б). Хлопці із неймовірною радістю та гордістю прийняли заслужені нагороди, головною із яких став кубок. Але, крім командних відзнак, окремі футболісти одержали й іменні призи. Так, кращим форвардом визнано К. Мартиненка (5-В клас), воротарем – М. Гахуна (5-А клас), а захисником – Я.Мироненка (4-Б клас). Тож, щиро вітаємо молодих спортсменів та бажаємо досягати все більших висот на спортивному Олімпі.

У цьому їм, безперечно, допоможе учитель фізичного виховання О.М. Александров. Саме він цього року був названий кращим тренером. А тому ми вирішили поставити професіоналу декілька питань.

  • Олександре Миколайовичу, чим, на вашу думку, відрізняється робота вчителя від роботи тренера?

Багато чим відрізняється. Вчителі повинні навчити дітей азам,наприклад, із легкої атлетики, баскетболу, футболу.А тренерська робота вузько спеціальна.Якщо футболіст, то він займається тільки футболом, працюючи над тим, щоб довести техніку до ідеалу.

  • Що найважливіше у підготовці дітей до спортивних змагань?

Найважливіше в підготовці до змагань – це,по-перше, зацікавити. Зацікавленість учнів означає, що вони з віддачею, з душею будуть тренуватися, працювати.Через примус дитина нічого робити не буде, і тренуватися не буде.По-друге, для дітей важливий результат та визнання. Цього року турнір був на призи Івана Петряка, призи були солідними, ми заробили 5 футбольних м’ячів.Для дітей це великий стимул.Кожен одержав медаль за перше місце, грамоту та ще й командний кубок. Кращі футболісти нагороджені додатково сувенірами.

  • Для вас особисто що означає перемога? Як ви на неї реагуєте?

Кожного разу по-новому, бо щороку нові діти грають, тож, і нові діти виграють. Але слід зауважити, що їхня результативність, самовіддача – це результат не тільки моєї роботи. Над цим працює вся наша кафедра, адже переможцями стали діти, з якими у молодшій школі працювалиЄ.Л. Сущенко, А.М.Левченко та я. Із цих дітей потрібно було створити сильну збірну, яка б достойно представила нашу школу. Думаю, нам це вдалося!viber-ppp


Роздрукувати статтю
Категорія: Наші досягнення
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.