25 вересня 2018 | Бондаренко Вадим

Перемога у проекті «Компола»

Кожен житель планети Земля повинен дбати про її незнищенність, робити усе для того, щоб її легені не забивалися, щоб її ліси були густими та високими, щоб її води могли напувати кожного спраглого, щоб її грунти давали щедрі врожаї. У нашому навчальному закладі велика робота проводиться у цьому напрямку. І як же добре, що запровадився спільний екологічний проект Міністерства екології та природних ресурсів та Міністерства освіти та науки України, спрямований на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання – проект «Компола».

Наша перша - як школа сталого розвитку - не могла не взяти участь в проекті. З цією метою учасники екологічного гуртка "ЕКОС" створили відеосюжет, заповнили анкету та відправили на адресу проекту. На результат чекали ціле літо! І нарешті ми, учні та вчителі Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, дочекалися подарунка - довгоочікуваний компостер. Ця перемога у проекті «Компола» стала важливою для кожного учасника, тому забирати наш новенький компостер поїхали всі разом до Нової пошти.

Хочеться, щоб у нашому місті було чисто, а відходи не перетворювалися на сміття. І ось маємо маленьку таку можливість перетворити на органічне добриво - компост - органічні відходи, котрі щоденно накопичуються у шкільній їдальні. І це все на території школи. Усе велике, визначне починається із малого. неважливо, скільки ти робиш, а важливо - як.

Тож починаємо вчитися ставати перетворювачами у школі, а ці знання і вміння понесемо і додому, і у майбутнє. "Круто не тільки те, що відходів стане менше, а ще й те, що ми маємо безліч ідей його подальшого застосування" - стверджують учні.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.