24 вересня 2018 | Бондаренко Вадим

Історичними стежками рідного краю

Краєзнавчий музей — місце, де зустрічаються сьогодення і минуле.

Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли, наповнює тебе.
22 вересня відзначається День партизанської слави України.

Напередодні цього дня  учні  6-А та 6-Б класів відвідали краєзнавчий музей. Екскурсовод цікаво розповів  про родину колишніх власників містечка графів Бобринських та про відомих громадян міста.

Цікаво було побачити  речі, якими користувались давні слов'яни: монети, жіночі прикраси, засоби праці, посуд, зброю. Народний одяг, чудові вишивані сорочки, рушники, яскраву українську кераміку, вироби з дерева представлено в музеї.

Серед унікальних експонатів — скринька зі скла і металу роботи італійських ювелірів XVIII століття, навісний замо́к середини XIX століття, цеглини з будівель графів Бобринських.

У музеї багато документальних  книг, які розповідають про історію  рідного міста. Виявилось, що навіть назви вулиць міста мають своє походження та  історію.

Всі ми були  задоволені екскурсією і відчули зв'язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на  рідній землі і створювали її красу.

                                                                                                      Учні 6-х класів


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.