24 вересня 2018 | Бондаренко Вадим

«Пошук. Сміла»: пам’ять серця

     Щороку 22 вересня відзначають День партизанської слави. Ця пам’ятна дата вибрана не випадково, саме 22 вересня вважається початком партизанського руху на території України. Цього дня учні 10-х класів Нашої Першої разом з Івановим Андрієм Костянтиновичем - активістом, працівником Смілянського музею та членом громадської організації «Пошук. Сміла», відвідали братські могили, які знаходяться обабіч дороги Сміла-Білозір’я-Черкаси.

Варто трохи заглибитись в історію, щоб зрозуміти, наскільки День партизанської слави України важливий для нашої країни та для нас зокрема. Під час Великої Вітчизняної війни 1941-45 років на території нашої Батьківщини налічувалося більше 1 мільйона людей, які були учасниками партизанського руху. Всі вони входили більше, ніж у 6200 партизанських загонів, і завдавали нищівних ударів військам ворога. Вже після закінчення війни було нагороджено понад 200 тисяч партизанів, 223 з них отримали звання Героя Радянського Союзу.

Дії партизанських загонів та підпільних організацій у роки Великої Вітчизняної війни нанесли нечуваної шкоди живій силі, інфраструктурі та техніці противника, здійснили неоціненний внесок у наближення Великої Перемоги над фашистами та їх союзниками. У цей день ми складаємо шану тим, хто не дожив до наших днів, і тим, хто через усе життя несе біль від ран, від втрати бойових побратимів, гіркі спогади про труднощі партизанських стежок.

Орловська Т.О., Линник С.В., учителі історії


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.