30 листопада 2018 | Бондаренко Вадим

Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини

З 01 по 31 жовтня 2018 року в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек,  в школі був  проведений четвертий Всеукраїнський  місячник шкільних бібліотек – 2018 під  гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» (до 100-річчя від дня народження В.О. Сухомлинського)

У  холі школи  було створено інформаційний стенд «Бібліотека-твоя територія», на якому висвітлено інформацію про нові можливості шкільної бібліотеки, які послуги надаються користувачам, розміщено матеріали про життя та творчість великого педагога, письменника Василя  Олександровича Сухомлинського.

В приміщенні шкільної бібліотеки  створені релаксійні зони для учнів, де вони можуть відпочити, знайти необхідну інформацію, малювати, читати, або ж  просто відпочити під час перерви. Готуючись до проведення місячника, шкільна бібліотека збагатилася новими книгами В.О. Сухомлинського: «Вогнегривий коник», «Бути людиною», «Найгарніша мама», «Майже чарівна розмова», які  учні  із захопленням слухали та переглядали під час проведення різноманітних заходів.

За планом місячника була  представлена ілюстровано-книжкова виставка  «Творчість Василя Сухомлинського – дітям». Прослухавши бібліотекаря та розглянувши виставку  учні молодшої ланки познайомилися з біографією письменника та його творчістю, яка зароджує у дитячій душі високі моральні, гуманістичні почуття - любов до батьків, повагу до людей похилого віку.

В рамках місячника  проведено обговорення оповідань за книгою Василя Сухомлинського «Вогнегривий коник». Діти розповідали про улюблених героїв оповідань, висловлювали свої думки та погляди про прочитане.

Учні 5 -х класів здійснили літературну подорож «Казковий світ Василя Сухомлинського» та взяли активну  участь у конкурсі малюнків "Малюю улюблену казку" до казок  В.Сухомлинського.

Твори письменника  поетичні, щирі, дотепні,з глибоким підтекстом, вони пройняті любов′ю до дитини, до рідного краю  вчать доброзичливості, поваги до старших, розумних та гарних вчинків.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.