13 лютого 2015 | Фоміна Віра

Його Величність – Театр

Занурення у світ театру в шкільному віці створює у свідомості людини певні ідеали, які згодом несуть тільки позитивну енергетику, оскільки закладаються не примусово, як це іноді здається. Мистецтво несе людям насолоду. Коли ми відкриваємо двері в будівлю театру, то потрапляємо в чарівну, святкову атмосферу з блискучими люстрами, зручними кріслами, де саме повітря пахне святом. Але театр – це не тільки будівля. Це, насамперед, ті вистави, які ми бачимо по телевізору, іноді читаємо у вигляді п’єс. Театру не одного разу передрікали загибель, але він кожного разу виживав – витримував конкуренцію і з кінематографом, і з телебаченням, і з комп’ютером.

Колектив школи №1 значну увагу приділяє розвитку творчої особистості учня. Саме тому в кожному класному колективі створено театральні групи. І вже вдруге проводиться фестиваль класних театрів. Цього року участь у фестивалі брали учні 2-10 класів. Упродовж трьох днів лунали оплески на честь акторів, які демонстрували талант, винахідливість, артистизм, гумор. Не можна виділити якийсь спектакль у виконанні учнів, настільки всі – яскраві, змістовні, креативні, костюмовані. Різноплановий репертуар (твори відомих авторів,  народні казки, інсценізація власних творів) дав можливість глядачам насолодитися мистецтвом. Варто зазначити, що успіх виступу залежить від багатьох чинників: вдало підібраного сценарію, гарної режисури, музичного оформлення, декорацій. Але все ж вершину цього айсберга вінчає актор. І на нашому святі Театру головний герой – Його Величність Актор. Під час фестивалю кожний мав можливість спробувати себе в ролі драматурга, сценариста, режисера, музиканта. Можливо, хтось із учнів у майбутньому стане актором. А сьогодні – перші оплески.

З цікавістю та насолодою слідкували глядачі за тим, що відбувалося на сцені. Одна вистава змінювала іншу. Повчальні вистави «Ослячі вуха» (2-А, 2-Б, керівники Калініч О.М., Дуднікова О.М.), «Якщо хочеш бути здоровим» (3-А, керівник Курбатова Т.М.), «Казка про дружбу» (6-Б, керівник Силка Н.А.), «Казка про втрачений час» (7-А та 10, керівники Скубенко Т.М., Палієва С.І.), «Сучасне Просвітництво» (9-А, керівник Новочуб В.М.), вистави морального плану «12 місяців» (5-В, керівник Бойко С.М.), «Маленький принц» (7-А, керівник Скубенко Т.М.), інсценізація казок «Ріпка» (3-Б,керівник Линник З.О.), «Гуси – лебеді» (3-В, керівник Кириленко С.В.), «Лісова казка» на англійській мові (5-А, керівник Хлівна Н.В.), «Цар Плаксій та Лоскотон» (6-А, 6-В керівники Сорочинська С.К., Фоміна В.О.), «Три апельсина» (10, керівник Палієва С.І.). Народознавчий характер носили виступи «Сорочинський ярмарок» (4-А, 4-Б, керівники Русанова О.В., Михайлик Л.В.), «Як козаки наречених обирали» (5-Б, керівник Ткаченко Л.Л.), «Козацькому роду нема переводу» (7-Б, керівник Якимів В.П.), «Ой, під вишнею»  (8-А, керівник Фоміна Н.Е.). Підняли настрій глядачам гумористичні мініатюри «Свати» (9-Б, керівник Тарасенко М.В.), «Самі вдома» (8-Б, керівник Величко О.О.).

Приспущено завісу. Закінчено виставу. Щиро дякуємо акторам та учителям, звукооператору Бойко О.Л., ведучим Плієвій М. та Бритик Є. за свято Театру. Сподіваємось на наступні зустрічі з його Величністю – Театром.

С.І.Палієва,

 заступник директора з виховної роботи

SDC16003

IMG_0729 IMG_0742 IMG_0779 IMG_0796 IMG_0810 IMG_0828 IMG_0852 IMG_0879 IMG_0885 IMG_0901 IMG_0916


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.

1 коментар

14 лютого 2015
Випускник 1993

Можна перегалянути відео, натиснувши на посилання: https://www.youtube.com/watch?v=TZsL2yXNQe8