12 лютого 2015 | Фоміна Віра

Патріотичне виховання сьогодні

Якщо буде світло в душі, буде краса в людини,

Якщо є краса в людини, буде гармонія в домі,

Якщо є гармонія в домі, буде порядок у нації,

Якщо є порядок у нації, буде мир у світі.

Для педагогічного колективу нашої школи патріотичний напрямок роботи завжди був і залишається пріоритетним.

Формування громадянина - патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, виховання громадян, які здатні побудувати громадянське суспільство, в основу якого були б закладені та постійно втілювалися демократія, толерантність та повага до прав людини, набуває сьогодні особливого значення. Патріотизм  у сучасному розумінні– це відчуття того, що в моєму класі, школі, місті, країні все мене стосується, все залежить від мене.

Патріотичне виховання здійснюється як на уроках, так и під час позакласної роботи. Патріотичне виховання - це формування патріотичних почуттів, виховання готовності до захисту Батьківщини, воно покликано спонукати до фізичного вдосконалення, вивчення бойових традицій українського народу.

Саме питанню національно-патріотичного виховання учнівської молоді було присвячене чергове засідання міського семінару-практикуму голів шкільних методичних об’єднань класних керівників 5-8 класів «Тінейджер», яке пройшло у нашій школі.

Присутні розглянули важливі питання: «Теоретико-методологічні засади патріотичного виховання учнівської молоді в умовах модернізації суспільних змін»,

«Методи, засоби і форми патріотичного виховання учнів 5-8 класів», «Досвід використання методу проектів у патріотичному вихованні учнів. Проекти Ліги старшокласників», «Патріотизм як цінність і консолідуюча основа нації»Активну участь в обговоренні зазначених питань взяли Соболенко Д.П., методист міського методичного кабінету, Палієва С.І., заступник директора з виховної роботи школи №1, Яхненко Л.І., педагог-організатор, Хлівна Н.В., класний керівник 5-А класу.

Учасники семінару переглянули конкурсний фільм «Врятувати від забуття» та взяли участь у дискусії «Хто такий сучасний герой?».

     С.І.Палієва,

                        заступник директора з виховної роботи, керівник семінару

5 6 7


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.