19 лютого 2015 | Фоміна Віра

Тиша і грім

2015 рік – це рік Василя Симоненка. Ми пишаємося тим, що у нас жив, працював і творив цей великий українець.

16 лютого в Черкасах відбулась прем`єра вистави "Тиша і грім» Василя Симоненка", учасниками якої, на запрошення відомого режисера Олександра Бондаренка, стали учителі нашої школи.

Спектакль складався з двох дій. У першій – історичній – глядачі зустрілися не лише із Василем Симоненком, а й з Григорієм Сковородою, Іваном Котляревським, Тарасом Шевченком, Лесею Українкою, Іваном Франком, Ліною Костенко, Лоскотоном. Друга дія була присвячена Майдану гідності, на якому за переконаннями Олександра Бондаренка, поміж українців були і Василь Симоненко, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Ліна Костенко. А саму творчість Симоненка чи не найбільше цитували на Майдані.

Як ми дізналися з програми спектаклю, акторами у виставі були як професійні актори, так і відомі громадські діячі – Максим Рижевол, Олег Телятник, Олексій Юрін, Олександр Кузьмін, Ганна Харченко, Юрій Берлінський, Роман Плугатор, Володимир Гонський, Олена Желєзняк. У дійстві задіяні камерний хор «Канон», вокальний гурт «Буднітай», тріо «Барви», вокально-етнографічний ансамбль «Спадщина», хор «Джерело», ансамбль ударних інструментів Черкаського музичного училища ім.. Гулака-Артемовського, театр хореографічних мініатюр «Артанія», театр-студія «Артишок», театр вогню «Сварожичі», арт-шоу «Джайра», брейк-данс команда «Sunshine», троїсті музики Геннадій Кабін, Сергій Рябоконь, Олександр Шнайдер.

Глядачі у залі були учасниками дійства, переживали разом з героями, співали Гімн України, стоячи аплодували акторам. Ми щиро вдячні Олександру Бондаренку (доречі, смілянину, колишньому однокласнику нашого директора) за можливість доторкнутися до чудового світу мистецтва.

       С.І.Палієва, заступник директора з виховної роботи

1 2 3


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.