19 лютого 2015 | Фоміна Віра

Хто найрозумніший?

Хто розумніший -  чоловіки чи жінки? Тисячі років людство шукає відповідь на це філософське питання. Намагались відповісти на нього й учні 9-10 класів, які зібралися у клубі любителів математики «Успіх», яке підготували учителі математики Палієва С.І. та Величко О.О. Метою роботи клубу є: прищеплення любові до математики, вироблення  вміння використовувати здобуті  теоретичні знання на практиці; розвиток пізнавальних здібностей учнів, інтересу до математики як до науки, творчої активності, вміння швидко та раціонально приймати рішення, логічно мислити, працювати в команді.

Зацікавити учнів математикою, показати її могутність і красу, примусити полюбити її - завдання кожного вчителя математики. Велика роль у підвищенні інтересу учнів до математики належить позакласним заходам: конкурсам, інтелектуальним іграм, математичним вікторинам. Кожне нове покоління учнів цікавиться іншими іграми, іншими конкурсами.

У грі «Хто найрозумніший?» брали участь дві команди — хлопців (капітан Середич В.) та дівчат (капітан Янковська Л.). Дуель команд дівчат і хлопців  складалася  з  п’яти раундів, що включали  різні конкурси:  «Збери літери», «Вірю - не вірю», «Хто я?», «Бліц», «Відгадай пісню», гра  « Показуха». З невеликим відривом виграли хлопці.

Але хочеться сказати, що перемогла наука. Учасники побачили, що знання їм потрібні завжди і всюди – чи то  хлопцям, чи дівчатам. Знання потрібні кожній людині, незважаючи на її стать, адже гендерна рівність – запорука розвинутого суспільства. Рівноправна участь жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства та держави є важливою умовою й гарантією утвердження демократії в Україні та запорукою її європейської інтеграції.

 

 С.І.Палієва, заступник директора з виховної роботи

1 2 3 4


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.