16 лютого 2015 | Фоміна Віра

Афганістан – ти біль моєї душі!

15 лютого відзначають скорботний День пам’яті воїнів - афганців.

25 грудня 1979 року радянські війська були введені в Афганістан для виконання інтернаціонального обов’язку. Для тисяч радянських солдат, їхніх батьків, матерів, братів, сестер розпочалася жорстока, кривава війна в Афганістані. Потрапивши на палаючу афганську землю, мужні воїни-інтернаціоналісти всім серцем прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу. В ім’я волелюбного афганського народу, в ім’я миру, братерства на землі вони, не вагаючись, готові були віддати найдорожче – життя.

Учні 9-Б класу були запрошені на виховний захід,  присвячений цій страшній війні,  до центральної бібліотеки.

Воїн - інтернаціоналіст Гогоренко Валерій Іванович поділився спогадами про службу  в Афганістані. Ця людина на власні очі бачила війну, солдатську мужність та взаємодопомогу, смерть своїх товоришів. Із захопленням та сльозами на очах слухали ми його розповідь про жахи війни. Звучали пісні про Афганістан,  а ми уявляли цих хлопців, які були на той час майже нашими ровесниками. Вічна пам’ять загиблим, а воїнам-інтернаціоналістам, які повернулися додому, бажаємо довгих років життя!

Afgan


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.