14 січня 2019 | Бондаренко Вадим

Там, де творять новорічну казку…

Чи були ви там, де творять новорічну казку? Чи бачили, як виробляють ялинкові прикраси? Чи, можливо, брали участь у створенні цього новорічного дива?

Учні 5-А, 5-Б та 6-А класів разом з класними керівниками  під час зимових канікул відвідали Київську фабрику ялинкових іграшок. Це місце, де в пошані тільки ручна робота, машинної праці тут не визнають. При цьому на підприємстві виробляють понад  500 видів іграшок. Тутешні ялинкові прикраси цінують не лише в Україні, їх постачають до США, багатьох європейських країн, Росії.

Із чого роблять медичне скло для майбутніх іграшок? Яку кількість кульок за зміну видуває майстер-склодув? За якої температури стінки іграшки стають срібними, як дзеркало? Скільки кольорів можна наносити під час розфарбовування за один етап?  Про все це і ще багато іншого розповіла нам екскурсовод.  А наприкінці  нас запросили до крамниці, де можна було придбати іграшки за цінами виробника.

Але найцікавішим  моментом перебування на фабриці був майстер-клас по розпису ялинкової кульки.  Тому на деякий час ми стали художниками і , поринувши в світ казки, створили свої маленькі дива – вміло розмалювали ялинкові кульки, які потім і повезли додому.

А завершилася наша екскурсія у серці Києва біля  новорічної ялинки – найголовнішої красуні Софійської площі.

                                                           Гончаренко Н.С., класний керівник 5-А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.