5 лютого 2019 | Фоміна Віра

Разом для найкращого Інтернету

5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

До цієї ініціативи долучилися і учні Нашої Першої. В нашій школі пройшла акція #STOP_SEXтинг та урок для одинадцятикласників «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?». Зараз зростає кількість злочинів сексуального характеру щодо дітей в онлайн-просторі — онлайн-грумінг та вимагання. Старшокласники обговорили як вберегти себе в мережі від таких явищ та що робити, якщо така ситуація вже трапилася в їхньому житті чи житті близьких людей. 

П'ятикласники взяли участь у конкурсі малюнків "Інтернет - простір тисячі планет", а шестикласники виготовили плакати "Загрози в Інтернеті". Учні 8-го класу створювали фото «Інтернет в об’єктиві», а дев'ятикласники написали твір-роздум «Безпека в мережі Інтернет. Історія із життя» та дослідили загрози в Інтернеті, виготовивши буклети про спам, фішинг, кібер-булінг, фармінг. Учні 10 класу приєдналися до онлайн-уроку на YouTube-каналі Спільноти Програми Академій Cisco в Україні. Експерти запропонували для обговорення такі теми виступів: «Кібер-атаки та інтернет-шахрайство», «Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей».

Вчитель інформатики Фоміна В.О.

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.