24 березня 2019 | Бондаренко Вадим

22 березня – Всесвітній день водних ресурсів

Такій темі була присвячена виховна година у 7- Б класі. Лише 3% усіх водних ресурсів на планеті становить прісна вода, і лише 1% прісної води є придатним для пиття. Про це варто пам'ятати кожного разу, коли чистимо зуби або миємо руки.  Відомо, що закриваючи кран під час цих простих процедур, можна зберегти шість літрів води за хвилину.

Забудська Альбіна довела учням, що гасло Всесвітнього дня водних ресурсів в 2019 році – «Не залишаючи нікого осторонь». Це адаптація основного гасла Порядку денного в галузі сталого розвитку на період до 2030 року: досягнення прогресу на шляху до сталого розвитку має служити на благо кожного.

Штанько Лілія та Солошенко Софія  проінформували, що  саме 22 березня  варто  нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього середовища і розвитку суспільства.

Головченко Вікторія та Матіка Анастасія підготували цікаві відео  про воду – «наріжний камінь» життя. Трофименко Аліна продемонструвала свій малюнок, де відобразила своє бачення екологічних проблем та показала небезпеку забруднення навколишнього середовища. Марченко Владислав, власноруч проводячи досліди, показав,як очистити воду вдома, бо міська мережа водопостачання радує якістю води далеко не усіх.

Учні  згадали і прислів’я та приказки про воду.

Таким чином, кожен з нас може долучитися до збереження водних ресурсів.

                                     Зеленецька Софія, учениця 7-Б класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.