26 березня 2019 | Бондаренко Вадим

Вогонь –наш друг чи ворог?

Нещодавно в початковій школі була проведена учнями 2-А класу (класний керівник Калініч О.М.) лінійка на тему «Хай вогонь буде вірним слугою, хай не загрожує лихом-бідою».

Усім нам давно відомо,що вогонь завжди потрібний людині, бо він дає тепло і світло, без нього не можна обійтися жодного дня. А ще й не є новиною те,що це найстрашніша у світі стихія, яка може знищити усе живе на своєму шляху. Про все це на основі гіркого досвіду  нагадали учням казкові герої. Так, дід радив бабі не вмикати одночасно і праску, і пральну машину, і електропіч,щоб не лишитися біля розбитого корита. Царівна-жаба засудила поведінку Івана-Царевича, який палив у печі її жаб’ячу шкірку, полив її бензином. А тепер ні шкірки, ні печі, ні домівки. Баба-Яга скаржилася, що через Змія Горинича із її хатки на курячих ніжках лишилися лише самі курячі стегенця-гриль та ступа, яка в гаражі стояла. Попелюшка висипала біля порогу попіл,  де була непогасла жаринка, від якої все зайнялося. І хтозна-чим би  це закінчилося, якби не добра фея. Не лишилося б кришталевих черевичків, не потрапила б героїня на бал. А найжахливіше, що бідна дівчина сама могла постраждати.

Завдяки виступам маленьких акторів-другокласників школярі закріпили знання про використання вогню, його позитивний і негативний вплив, проаналізували причини виникнення пожеж, вчилися дбати про своє життя та здоров’я. Насамкінець дітлахи послухали від Василенка Назара та Ткаченко Вероніки правила в стилі РЕП для того, щоб не мати з вогнем халеп.

Отже, вивчайте правила протипожежні, будьте завжди обережні.

Знає хай дитина кожна: жартувать з вогнем не можна!

                                                      Калініч О.М., класний керівник 2-А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Варто знати
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.