15 квітня 2019 | Бондаренко Вадим

Весняні канікули в Європі

Мандрувати можна куди заманеться — у далекі країни чи близькими містечками рідної батьківщини, головне, щоб подорож дарувала нові незабутні враження.

Під час весняних канікул учні Нашої Першої вирушили у подорож до країн Європи. Тур розпочався з міста королів  - Варшави. Більшість історичних пам’яток міста розташовані вздовж так званого  Королівського тракту, який починається в Старому місті і закінчується в Королівських Лазєнках і Бельведерському палаці. Центром Старого Міста є площа Ринок  з пам’ятником Сирени (символ Варшави). Тут же численні галереї, кафе, ресторани. Загадковим, незвичайним був Краків – одне з найстаріших міст Польщі з тисячолітньою історією, багатою культурною і архітектурною спадщиною: Вавельський замок, Кафедральний собор святих Станіслава і Вацлава, Ринкова площа - 200х200 метрів — одна з найбільших у Європі.

Поєднання минулого та сучасного, відгомін попередніх століть – ось яким постав Берлін - столиця Німеччини і найбільше місто в країні, яке на весь світ прославилося своє історією. Серед головних визначних пам’яток  варто виділити: Бранденбурзькі ворота, палац Шарлоттенбург,  Музей стародавньої історії, Рейхстаг, церква Святої Марії, музейний острів. А середньовічне місто Нюрнберг, де на кожному кроці є чим помилуватися: фортеця, фахверкові будинки-музеї, старовинні мости, фонтани, славиться знаменитими медовими пряниками та ковбасками.

Родзинкою подорожі, безперечно, стала Франція. Почнемо з Парижа – вічного міста кохання і романтики. Знайомство із столицею Франції розпочалося з музею Fragonard – найвідоміших французьких парфумів. Світ архітектури – це світ геніїв , які залишили у спадок людству найвизначніші шедеври:  Єлисейські поля та Єлисейський палац, Лувр, Тріумфальну арку, собор Паризької Богоматері, Сорбонський університет, Гранд-Оперу. Не забутньою була екскурсія «Вогні нічного Парижа», під час якої  місто постало у своєму вечірньому вбранні, з неперевершеною красунею сучасної архітектури – Ейфелевою вежею, яка мерехтіла тисячами вогників, мов новорічна ялинка. На цьому мандрівка Францією не завершилась, адже попереду були Діснейленд та Нормандія. Казковий світ паризького парку Діснейленду  – це світ дорослих та дітей – країна фантазій, чудес, розваг, пригод та яскравих неймовірних вражень. Це ціле місто, крім парку атракціонів і парку кіностудій Уолта Діснея, тут розташовані розважальні центри , музичні клуби , тематичні ресторани і кафе, басейни, тренажерні зали, тенісні корти . Якщо ви хочете помилуватися красою французької природи, прогулятися по набережній, яку омиває Ла-Манш, тоді вам до Нормандії. Тут все по-іншому: архітектура іграшкових містечок, які ви могли бачити на сторінках дитячих казок; повітря, насичене ароматом океану; кухня із свіжих морепродуктів, місцевих сирів і напоїв. Історична столиця Нормандії – Руан, місто, пов’язане з життям Жанни Д’Арк.

Дуже колоритне, навіть трохи магічне місто із цікавою історією та легендами про  алхіміків – це Прага – столиця Чехії. Його атмосфера не залишить байдужими нікого: вузенькі вулички з бруківкою, червона черепиця на дахах, готичні собори та замки, величезна кількість маленьких затишних кафе. Празький град – фортеця, служить резиденцією президента Чехії; Порохова вежа - строгий будинок, який може здатися занадто похмурим, адже є зразком готичного стилю; Староміська  площа – поєднання архітектури стилів пишного бароко, вишуканого ренесансу, романтичного рококо, суворої готики; Карлів міст,  пов’язує Старе місто з Празьким градом. Середньовічна будівля заслужено вважається однією з найбільш оригінальних, легко пізнаваних і красивих пам’яток Праги, справжнім символом міста. І, звичайно, найвідоміший годинник міста – Празькі куранти – були створені ще в 1410 році. Знамениті вони не тільки тим, що показують час заходу і сходу Сонця, положення знаків Зодіаку, рік, дату і час, а й своєю незвичайною середньовічною виставою. Милуватися фігурками старовинного театру можна щогодини, прийшовши на Староміську площу і зупинившись перед будівлею ратуші.

Чудова мандрівка - саме така, щоб закохатись у ці міста і мріяти про нові подорожі!

Гончаренко Н.С., класний керівник 5-А класу,

Хлівна Н.В., класний керівник 6-А класу

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.