10 червня 2019 | Фоміна Віра

Міжнародний проект «Скільки країн, стільки облич»

Подорожуючи країнами Європи, учні Нашої Першої реалізували проект «Скільки країн, стільки облич». Метою цього проекту було знайомство з мешканцями Польщі, Німеччини, Франції та Чехії; спілкування англійською мовою, під час якого учні розповідали про себе та свою країну.

Наше перше знайомство відбулось зовсім несподівано, коли ми були у Львові. Зійшовши із Замкової гори, ми сіли перепочити та грали в гру «Double this, double that». Наша гра зацікавила чоловіка, який сидів неподалік. Підсівши ближче, він почав говорити мовою, яка була не зовсім зрозумілою для нас. Виявилося, Володимир (так звали чоловіка) приїхав із Азербайджану, щоб провідати рідню. Ось так відбувся наш перший англо-азербайджанський діалог.

У Львові ми також зустріли Інгу, яка була одягнена у гарний національний костюм. З якою теплотою та щирістю вона згадувала свій рідний край! Так говорить тільки та людина, яка справді любить свою батьківщину.

У Берліні на східцях до університету ми зустріли художника, який малював вуличного музиканта. Він настільки вправно це робив, що ми не могли не підійти, щоб подивитися на роботу. Так ми познайомились із Лі, художником родом з Англії, який приїхав за натхненням до Німеччини. Приємний та усміхнений, він із захопленням та здивуванням розпитував нас про Україну.

А ось і сім’я Копф з Нюрнберга, з якою ми познайомилися у кафе, до якого ця пара ходить вже 30 років поспіль. Усміхнені,  відкриті, приємні люди, які із задоволенням ідуть на діалог.

Висновок очевидний: де б ти не був: в Україні,  Франції чи в будь-якій іншій країні, у кафе, на галявині, на екскурсії чи в магазині, тебе завжди зрозуміють, якщо ти розмовляєш англійською. GO ENGLISH!

Учитель англійської мови Хлівна Н.В.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.