11 листопада 2019 | Фоміна Віра

Навчаючи – навчаються

Чому взимку випадає сніг, а влітку дощ, як виникає туман і куди він зникає і так на безліч чому мають знати відповіді п’ятикласники, вивчаючи курс «Природознавство».

Чудового осіннього дня відбулося заняття семінару-практикуму вчителів шкіл міста, що викладають даний курс, на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. Формування екологічного стилю мислення, розвиток творчих здібностей, дослідницьких і життєзабезпечувальних навичок – основні завдання навчального предмета, які і обговорювали учасники семінару на зібранні.

Методист методичного кабінету Л.М. Доброштан ознайомила присутніх із вимогами щодо реалізаціі загальноприродничого компоненту на уроках, залученню учнів до участі в конкурсах, проєктах, удосконалювати уміння проводити спостереження та описувати їх результати.

У минулому навчальному році творча група учителів природознавства підготувала на обласну виставку «Освіта Черкащини» навчальний посібник «Великий Всесвіт усередині маленької кулі», який визнаний як посібник для використання в роботі і учасники групи нагороджені Дипломами Черкаської обласної держадміністраціі, які Лілія Миколаївна з приємністю вручила учасникам семінару.

Практичну частину семінару, учителі продовжили на базі Смілянської метеостанціі, що знаходиться в с. Холоднянське. Начальник станціі Саніна Г.В. ознайомила нас з роботою станціі, вимірювальними та обчислювальними приладами, якими вони користуються. Цікаво, захоплююче Галина Володимирівна розповідала про щоденну, копітку і далеко не просту роботу гідрометеорологічної станціі, яка у минулому році відзначила 95 років з дня заснування.

Приємно вражені почутим, побаченим, отримавши відповіді на всі поставлені наші запитання, учасники семінару дякували колективу за роботу і можливість щоденно мати дані про погоду – як одягнутися, чи брати парасольку, на коли планувати відпустку, похід чи екскурсію.

Повернувшись до школи наступного дня, колеги продовжать подорож до країни знань – уважно придивляючись до всього – подиху вітру, блиску крапельок роси, навчаючи любих п’ятикласників добру, красі, розумінню законів природи, яка оточує усіх і всюди де б ми не були.

 Цапенко А.І., учитель школи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.