27 січня 2020 | Фоміна Віра

Тиждень зарубіжної літератури

Коли людина припиняє читати, вона перестає мислити.

Д. Дідро

 

Вже традиційно у Нашій Першій пройшов тиждень зарубіжної літератури. Цьогоріч його метою було якомога більше популяризувати її величність КНИГУ та залучати дітей до читання. Саме цій основній ідеї присвячено ряд заходів у школі.

  1. Конкурс юних ерудитів.

Перемогу  у розвʼязуванні  складних читацьких кросвордів здобули учні 6-Б та 8-А класів.

 

 

 

 

 

2. Бібліотечна виставка «У світі  зарубіжної літератури»

 

 

 

 

 

3. Шкільний фестиваль-конкурс відеопоезії.

Кращими визнані роботи Люльки Анжеліки, Сергієнка Юрія, Хлівної Дарʼї (10 клас) та Смолярчук Анни і Євсеєвої Вероніки (6-В клас)

4. Пошук літературних скарбів.

Непросто було учням розібратися зі складної схемою-підказкою і визначити місце, де сховано справжній скарб. Але врешті-решт це вдалося зробити Мірошніченко Владиславі, учениці 6-Б класу. І ось уже в її руках цінний подарунок – книга.

 

 

 

 

 

5. Випуск стіннівок «Книги в епоху інтернету»

 

 

 

 

 

6. Цитати дня для кабінетів

На дверях усіх шкільних кабінетів зʼявились висловлювання відомих людей про значення знань та навчання у житті людей.

7. Фестиваль-маскарад «В полоні однієї книги»

Особливим був день, коли учні 5-6 класів перетворили свої навчальні кабінети у світ певної книги (Джоан Роулінг «Гаррі Поттер» (5-В та 6-Б клас),

Льюїс Керрол «Аліса в Країні Див» (5-А , 6-А та 6-В класи ), Е.Сетон - Томпсон «Лобо» (5-Б клас)).

 

 

 

 

 

8. Фотовернісаж «Зупинися, мить…»

Хочеться відзначити, що до проведення тижня зарубіжної літератури долучились учителі інших навчальних дисциплін, власним прикладом закликаючи дітей читати художню літературу.

 

 

 

 

 

 

«…НАШЕ МАЙБУТНЄ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ЧИТАННЯ».  Ніл Гейман:

«Одного разу Альберта Ейнштейна запитали, як ми можемо зробити наших дітей розумнішими. Його відповідь була простою й мудрою: "Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумними, читайте їм казки. Якщо ви хочете, щоб вони були ще розумнішими, читайте їм ще більше казок." Він розумів цінність читання та уяви. Я сподіваюся, ми зможемо передати нашим дітям світ, де вони будуть читати, де вони будуть уявляти і розуміти».


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.