13 жовтня 2014 | Фоміна Віра

День самоврядування

skpPslCKaHIСьомого жовтня в нашій школі відбувся день самоврядування. Учні 9х-11х класів мали змогу відчути себе в ролі вчителів та провести уроки в молодшій школі. З задоволення в цьому заході прийняли участь учні 8х класів (Музика Дар'я та Чуменко Анна), 9х класів (Биченко Наталія, Брощан Мар'яна, Туманова Юлія, Філіпова Марія, Соколова Юлія, Бєлякова Олександра та Рябоконь Ярослава), 10 класу (Литвин Тетяна, Бритик Євгенія, Мороз Анастасія, Чубатенко Девіка, Одінцова Дар'я та Гречішкіна Анна) та 11 класу (Литвин Надія, Мельник Катерина, Мачульний Богдан, Величко Володимир, Мірошніченко Вікторія, Метель Марина та Кулик Аліна).

Враження кожного з учнів були переважно позитивними. Нам надзвичайно сподобалось проводити уроки в молодших класах. Саме це допомогло нам зрозуміти, що робота вчителя не така легка, як здається на перший погляд. Потрібно старанно готуватися до уроку, писати конспекти, кожного разу вигадувати щось нове і цікаве. Особливо складно працювати вчителям молодшої школи, адже саме учні 1-4 класів є найневгамовнішими учнями школи і ми мали змогу це зрозуміти. Їм дійсно потрібно все детально пояснювати, підходити до кожного і перевіряти чи правильно вони все записали.

«День самоврядування - це прекрасна можливість відчути себе в нелегкій ролі вчителя. Приємно бачити на собі цікаві погляди маленьких учнів, розповідати їм щось нове. З великою радістю буду чекати наступного дня самоврядування вже у старшій школі!»

Бритик Євгенія, учениця 10 класу

 «День самоврядування - це можливість побувати на місці вчителів, відчути та побачити як нелегко доводиться вчителям кожного дня. Можливо, саме цей день допоможе старшокласникам у виборі професії. Уроки, які провела у першачків, мені дуже сподобались. Я відчула їх тепло та віддачу, згадала свої роки, проведені у молодшій школі, радість і трохи смутку, адже час вже не повернеться...»

Філіпова Марія, учениця 9-Б класу

 «Я працювала з учнями 2-Б класу та заміняла їхнього класного керівника - Дуднікову О. М. Мені справді сподобалось працювати з цими дітками. На уроках вони працювали та проявляли високу активність, а найприємнішим було те, що вони дивилися надзвичайно зацікавленими очима. Діти вели себе спокійно та врівноважено, але так було лише на уроці, на перерві вгамувати їх було майже неможливо. Та як би там не було, працювати з ними було цікаво і весело, але водночас і відповідально.»

Литвин Надія, учениця 11 класу

 «Мені дуже сподобався день самоврядування. Він надає можливість побувати на місці вчителя. Мені було дуже цікаво і приємно працювати з дітьми і навчати їх чомусь. Можливо після цього дня хтось вирішить для себе стати вчителем. Мене день самоврядування змусив задуматися над вибором майбутньої професії».

Аліна Кулик, учениця 11 класу

 Хотілося б, щоб такі заходи проводилися в нашій школі частіше. Для того, щоб діти дійсно могли побувати на місці вчителів та відчути себе повноцінно і комфортно у будь-якому класі, адже неслухняних учнів, що заважають проводити уроки, у школі вистачає.

FeVgR3Aad20  avcYgkY2tj0


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.